dijous, 9 de juny del 2016

SORTIDA DEL TREBALL DE SÍNTESI DE 1r D'ESO: CRÒNICA DELS ALUMNES

El dimarts 31 de maig les classes A i B de 1r ESO vam anar a Banyoles. Allà vam pescar plàncton i el vam observar als microscopis que ens va deixar l'Aula de Natura de Banyoles. Després d'esmorzar vam jugar a un joc sobre les plantes autòctones de l'estany de Banyoles passejant-nos per la vora de l'estany. Finalment les monitores ens van mostrar en dibuixos la fauna que vivia allà, i alguns d'aquests animals els vam poder trobar. Llavors vam jugar a una variació del joc de la cadena, representant la cadena alimentaria dels animals; és a dir que tots teníem persones que eren les nostres preses, i d'altres les nostres depredadores.



Després vam anar a dinar i ens vam dirigir a les coves de Serinyà, on ens van mostrar rèpliques d'objectes que s'havien trobat allà, i també ens van ensenyar com fer foc a mà.

Per últim vam entrar a les coves i ens van explicar que encara quedava molt per descobrir, ja que les parts profundes de les coves encara s'han de desenterrar.
Ània Sindermann
Alumna de 1r d’ESO

El dimecres 1 de juny vam la sortida del treball de síntesi. El tema era l’aigua i per això vam anar al llac de Banyoles. Primer vam pesar el zooplàcton, uns animals microscòpics. Després vam anar al laboratori i el vam estudiar. Vam observar el que menjaven i com es reproduïen. Després vam observar els arbres i la cadena alimentària dels animals amb una activitat i, en acabat això vam tornar. Va ser molt divertit.
Marc Mulero-Gironella
Alumne de 1r d’ESO