dimecres, 1 de juny del 2016

10 ANYS DEL PROJECTE ROSSINYOL I EMOTIVA FESTA DE CLOENDA

Dijous 26 de maig es va celebrar la festa de cloenda del projecte Rossinyol al saló de descans de l'Ajuntament de Girona.

60 estudiants (30 universitaris i 30 alumnes d'escoles de primària i secundària de la ciutat) que han participat en el projecte durant aquest curs 2015-2016 van escoltar les paraules de l'alcaldessa, Marta Madrenas, que presidia l'acte, i d'un representant del rectorat de la Universitat de Girona (UdG), David Brusi. També hi van assistir algunes famílies i professorat dels centres educatius de la ciutat.


Els alumnes de l'institut Jaume Vicens Vives que han participat en el projecte aquest curs han estat Dany Zelaya de primer d'ESO, que el curs passat va arribar d'Hondures  i que tenia de mentor a Ferran de la Rosa, exalumne del JVV i estudiant d'infermeria; Jamil Mamani de segon d'ESO, que va arribar de Bolívia el març del 2015 i a qui li l'Alfonso Marín, estudiant de medicina, li feia de  mentor; Maryi López de tercer d'ESO, que va arribar d'Hondures a finals del curs passat i que era mentorada per Meritxell Pujolassos, estudiant de biotecnologia; i Nino Abramia de quart d'ESO, que ha arribat aquest curs de Geòrgia i a qui Jasmin Perkal, estudiant d'Administració i Direcció d'Empreses feia de mentora. Per sorpresa nostra també hi havia l'exalumna Clàudia Urda, que feia de mentora d'un estudiant d'un altre centre de Girona.

Els alumnes, els mentors i l'Antònia Vilaplana

Durant l'acte vam veure l'emotiu vídeo que han enregistrat els mentors i mentorats i també van poder tastar els pastissos casolans que alguns van elaborar.

A més, el passat dissabte 21 de maig, en motiu dels 10 anys del projecte Rossinyol, als municipis de les comarques del Gironès, es va celebrar una altra festa al pavelló esportiu del Pont Major. Aquesta vegada hi van assistir parelles lingüístiques, professors i famílies d'aquest curs, però també es van retrobar parelles de cursos passats, com Shuhan Teng, que ara estudia a Badalona, i  Wanting Li, que fa batxillerat al JVV.

Va ser molt emocionant i divertit, perquè després dels breus parlaments institucionals del rectorat de la UdG i de la direcció del projecte, va intervenir el Mag Isaac amb un espectacle de màgia i va tocar el grup Teràpia de Shock, que ens va presentar el nou disc d'aquesta temporada. Al final també hi va haver un pica-pica.

Els mentors i els mentorats

El Rossinyol és un projecte de mentoria que té per objectiu afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d'origen estranger i fer que la UdG i el conjunt de les institucions que hi participen contribueixin a la sensiblilització entorn de la igualtat i la inclusió social.
Antònia Vilaplana
Tutora de l’Aula d’Acollida