dimecres, 17 de desembre del 2014

LA MICROBIOLOGIA CLÍNICA



El dijous 27 de novembre, els alumnes de segon de batxillerat que cursem la matèria de biologia vam assistir a una conferència a càrrec del científic Jordi de Batlle Surroca, de la Universitat de Girona. En aquesta xerrada ens va introduir al món de la microbiologia clínica.

En primer lloc, el ponent ens va explicar que els microbis són aquells organismes que tenen una mida microscòpica. Aquests éssers vius o sistemes biològics són responsables de moltes malalties infeccioses, fins i tot de malalties greus com el càncer.


La finalitat de la microbiologia clínica és diagnosticar les malalties causades per aquests agents microscòpics per tal de tractar-les i curar-les. En aquest sentit, en l’estudi d’aquests agents és important estudiar, entre d’altres, la velocitat de creixement, el color i la morfologia.

En resum, va ser una xerrada molt positiva per a nosaltres perquè ens va ajudar a complementar la vessant biomèdica de la unitat tractada a classe sobre els microorganismes i ens va despertar més interès en el món microscòpic que ens envolta i la importància del seu estudi.

Mariona Colomer Rosell
2n A de Batxillerat