divendres, 23 de novembre del 2012

PARELLES LINGÜÍSTIQUES DE L'INSTITUT JVV. SOM-HI!

AULA D'ACOLLIDA
El passat dimecres 21 de novembre es van trobar per primera vegada les tres parelles lingüístiques que s'han format aquest curs 2012-2013 a l'institut Jaume Vicens Vives.
Tres alumnes de primer de batxillerat internacional faran de padrines de tres alumnes de quart d'ESO de l'aula d'acollida: Blanca Puche i Güifang Shi, Alba Nonell i Yifeng Zhou i Anna Igle-sias i Lamin Fatty. Es trobaran setmanalment a l'hora del pati i parlaran de tot una mica.
L'objectiu del projecte de parelles lingüistiques és que l'alumnat de l'aula d'acollida que ja té un mínim nivell de català oral pugui practicar la llengua catalana fora del context escolar, amb joves de la seva edat. La majoria d'alumnes que assisteixen a l'aula d'acollida aconsegueixen un bon nivell de català oral, però un temps després, quan ja s'han incorporat plenament a l'aula ordinària, aquest ús disminueix, especialment perquè la resta de l'alumnat se'ls dirigeix en castellà.
És per això que ja fa tres cursos que des de l'aula d'acollida de l'institut Jaume Vicens Vives ens vam plantejar la necessitat d'oferir una eina que permetés a aquest alumnat la plena integració en llengua catalana a la vida de l'institut i a la societat en general: les parelles lingüístiques.
En aquest projecte hi poden participar alumnes voluntaris de quart d'ESO i de batxillerat, que faran la tasca d'ensenyants (seran els padrins), i alumnes d'ESO que, o bé ja no assisteixen a l'aula d'acollida o que necessiten un reforç pel que fa a l'ús de la llengua catalana oral (seran els fillols).
Esperem que tots plegats s'ho passin molt bé i que s'estableixi entre ells una relació més enllà d'aquestes sessions de conversa. Us animem també a participar-hi perquè encara hi ha més alumnes que necessiten un padrí amb qui parlar!
ANTÒNIA VILAPLANA (Tutora de l’aula d’acollida)