divendres, 9 de novembre del 2012

LLIURAMENT DELS DIPLOMES DEL BATXILLERAT INTERNACIONAL (PROMOCIÓ 2010-12)

D'esquerra a dreta, Pilar Escriche, Albert bayot, Elisabet Saguer, Josep M. Birulés i M. Lluïsa González
Per a moltes persones, el passat dissabte 27 d’octubre començava com un dia de cap de setmana qualsevol. Potser fins i tot dolent, vist que el cel i la temperatura no acompanyaven a sortir de casa. En canvi, per un grup d’exalumnes de l’institut Jaume Vicens Vives de Girona era ben diferent. Es tractava del grup classe que el juny passat van acabar el Batxillerat Internacional al nostre centre. Tornaven a l'institut mesos després per recollir el diploma de BI. Va ser un matí de retrobaments, entre els alumnes i també amb els professors, alguns dels quals estaven molt emocionats. Alguns van tornar per veure aquells nois i noies que durant dos anys els van fer riure, enfadar i treballar de valent.

Tot l'acte es va dur a terme també mitjançant Skype, amb els dos alumnes a qui els va ser impossible assistir-hi perquè estudien en universitats a l'estranger: la Irene van der Haar  a Holanda, i en Harry Sagel a Texas, als Estats Units.

Primer de tot, va haver-hi la ronda de parlaments, en la qual van participar la directora de l’institut, la coordinadora del BI i la tutora del grup. Totes elles van destacar el gran treball i l'esforç dedicat a aquests estudis exigents de batxillerat i la gran pinya que s’ha format entre tots. Especialment la directora els ha posat com a exemple de perseverança, capacitat d’organització i de superació de les dificultats. A continuació van parlar el delegat d'Ensenyament a Girona, el Sr. Albert Bayot, i finalment la regidora d’Educació i Esport de l’Ajuntament de Girona, Isabel Moradàs. També hi va ser present un dels patrons de la Fundació Institut Jaume Vicens Vives de Girona, el Sr. Josep M. Birulés.

Un cop acabada la ronda de parlaments, es va mostrar una presentació amb fotografies de totes les activitats que els alumnes havien dut a terme durant el dos anys de BI, com les pràctiques als diferents laboratoris, participacions en olimpíades, hores CAS, el treball de recerca o les més especials: el viatge de final de curs a Menorca.

Per concloure l'acte, un dels alumnes, en Marc Gort, va interpretar una peça al piano i es van lliurar els diplomes. Aquest va ser el punt i final a dos anys fantàstics, que van ser el bressol de grans amistats.

Text: ALEIX TORRES PALAHÍ (1BAT A)



El Sr. Albert Bayot fa a mans el diploma a l'exalumne Eudald Romo


Aquí teniu la notícia publicada al diari El Punt Avui (diumenge, 28 d'octubre de 2012):