dimarts, 8 de maig del 2012

SORTIDA DE SOCIALS A LES RUÏNES D'EMPÚRIES (1 ESO)

presentació
Vista aèria de les Ruïnes d'Empúries
Dimarts 8 de maig els alumnes de 1n d'ESO del nostre institut es van trobar a l'estació d'autobusos a les 8.15h per anar a Empúries. Els professors acompanyats de la sortida, organitzada pel Departament de Ciències Socials, foren: Marina Arrogante, Sebastià Carreras, Núria Feliu, Cristina García, Rocío Gomila i Ernest Martí (professor responsable).

Un cop fet el recompte d'alumnes, aquests pujaren a l'autobús, que els dugué a Sant Martí d'Empúries. Des d'allà, pel camí de ronda, es dirigiren a les Ruïnes d'Empúries, porta d'entrada a la Península Ibèrica de les civilitzacions grega i romana i únic jaciment  arqueològic on conviuen les restes d'una ciutat grega (Emporion) amb les d'una romana.

A les deu en punt, havent esmorzat, entraren al recinte i, per tal de començar l'activitat organitzada, es distribuïren en 5 grups diferents que corresponien als 5 tallers que es van realitzar: ceràmica, mosaic, comerç, periodisme i enigmes. Abans, però, cada guia explicà al grup d'alumnes que se li va assignar la història de les Ruïnes.

A les dues de la tarda els professors van reunir tots els estudiants en un espai on pogueren dinar amb tranquil·litat i on gaudiren d'un temps d'esbarjo abans de tornar cap a casa, això sí, amb els treballs realitzats per ells mateixos als tallers.