dijous, 17 de maig del 2012

SI LA CLOCHE SONNE, ON VA À CARCASSONNE (ÉLÈVES DE FRANÇAIS)

Dijous 17 de maig tots els alumnes de Francès de 3r i 4t d'ESO van anar a visitar la ciutat emmurallada de Carcassonne acompanyats pels professors Georgina Gifreu, Lluís Lucero, Anna Ribas i Ester Robles (aquestes darreres, professores de Francès i responsables de l'organització de la sortida).

Carcassonne és la capital del departament de l'Aude, a la regió del Llenguadoc-Rosselló, i l'any 1997 fou classificada com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

Un cop arribats al recinte, a quarts d'11 del matí, els estudiants havien de posar en pràctica el seu domini de l'idioma francès, per a la qual cosa calia superar la vergonya de parlar-lo. Ja a classe, havien preparat la realització d'un jeu de pistes que havien de resoldre, per grups, a la cité. El primer pas consistia a dirigir-se a l'oficina de turisme per tal d'aconseguir un plànol de la ciutat. A partir d'aquest moment, els alumnes es dividien en equips i començava la recerca de les pistes que es donaven al dossier (com ara algunes fotografies que els nois havien de localitzar), l'enregistrament de la llegenda de la Dame Carcas i la gravació d'una escena del setge de la ciutat o de la llegenda de la dama de Carcassonne. No els quedava massa temps per dinar, perquè a dos quarts de tres de la tarda havien de ser a la porta del Château Comtal per fer una visita amb autoguies. Finalment, a les 4 de la tarda sortien de la cité per tornar cap a casa.


Alumnes de 4t
Els alumnes de 3r d'ESO abans d'entrar al Château Comtal


Les profs.



CARCASSONNE, JE T’AIME!
Maria Marquier (4ESO A)
 Aujourd'hui nous sommes très heureux! C’est une très belle journée! Les élèves de 3ESO et 4ESO nous sommes allés à Carcassone (en Languedoc, en France), pour practiquer notre français et connaître la cité. Nous y sommes allés avec les professeurs: Anna Ribas, Georgina Gifreu, Ester Robles et Lluís Lucero.
Nous sommes partis à huit heures. Le voyage en bus était un peu long, nous étions fatigués, mais quand nous sommes arrivés à Carcassonne nous nous sommes beaucoup amusés.
Le matin, nous nous sommes promenés en petits groupes dans la cité pour faire nos interviews et tourner notre film. Il faisait du vent mais il y avait du soleil.
L'après-midi, à trois heures, nous avions rendez-vous au Château. Alors nous sommes allés devant le Château Comtal pour visiter l'intérieur du château, ses remparts et ses tours.
À quatre heures et quart nous sommes allés chercher le bus pour partir à Gérone.
Le sortie en general, nous l’avons aimée parce que nous avons connu des gens français et nous avons parlé beaucoup en français avec eux.
L'année prochaine nous espérons pouvoir y revenir!


La rentrée (bus 4ESO):