dijous, 10 de maig del 2012

CONCURS 'FEM MATEMÀTIQUES' 2011-2012


cartellEl Fem Matemàtiques és un concurs matemàtic organitzat per la FEEMCAT amb el suport del Departament d'Educació adreçat a alumnes de 6è de primària i 1r i 2n d'ESO. Es desenvolupa en tres etapes diferents: la fase de centre, la fase provincial i la fase final. Com cada any, el Vives ha volgut formar-ne part.


Primera fase (fase de centre)
En aquesta fase els nostres alumnes 1r i 2n d'ESO participaren per equips de 4 persones (tots del mateix nivell i centre). El repte consistia a resoldre 3 problemes matemàtics i presentar un informe de resolució de cadascun. Un cop enviats aquests informes el mes de febrer, l'organització del concurs seleccionà els grups que havien de passar a la segona fase. 


Els estudiants del nostre centre que passaren a la fase provincial foren: 
1ESO B: Agnès Barbesà, Laia Fonalleras, Joan Rovira i Cèlia Vicens
2ESO C: Joan Fonalleras, Laia Martín, Berta Muñoz i Eduard Prujà

Segona fase (fase provincial)
El 21 d'abril es va dur a terme a Banyoles la segona fase del concurs: una jornada matemàtica en què els alumnes, acompanyats per les seves professores, Paquita Bonany i Roser Matas, havien de concursar de manera individual i per equips.


Equip que participà a Banyoles amb les professores Paquita Bonay i Roser Matas
Entrega de premis a Banyoles
Tres estudiants del Vives, tots de 2n d'ESO, es van classificar per a concursar a la tercera fase i final: Eduard Prujà (1r lloc)Laia Martín (3r lloc) Berta Muñoz (4t lloc).


Tercera fase (fase final)
El dissabte12 de maig, institucionalitzat com a Dia Escolar de les Matemàtiques, es va celebrar la tercera fase del concurs a Lloret de Mar. Malgrat que els nostres alumnes no van obtenir premi, en opinió de les professores d'aquesta matèria, la seva participació al Fem Matemàtiques ha estat una experiència enriquidora i divertida, han tingut l’ocasió de compartir i gaudir de les matemàtiques amb alumnes d’altres escoles i instituts. Els agraïm el seu interés i els felicitem pels resultats.

Imatges dels alumnes a Lloret de mar