dimecres, 16 de maig del 2012

ARRIBA LA PRIMAVERA A LA RAMBLA DOLORS CONDOM

És Temps de flors a Girona, i és també temps de flors a l'institut Jaume Vicens Vives. Els professors d'Educació Visual i Plàstica d'ESO han preparat diverses exposicions florals que ens fan deturar, mentre passem amunt i avall de la Rambla Dolors Condom, per contemplar l'arribada de la primavera al centre.


Amb la professora Assumpta Planas, s'ha treballat l'estructura de l'arbre a partir de les propostes didàctiques del polifacètic artista i dissenyador italià Bruno Munari (1907-1998), s'ha estudiat el clarobscur i la profunditat en el tema dels boscos i, finalment, cada alumne ha creat el seu propi arbre. En teniu la mostra a la fotografia que veieu a continuació:




A 3r d'ESO A, B, C i E, els alumnes de la professora Imma De Batlle han treballat en grups de 4, i han creat uns centres bidimensionals i tridimensionals amb flors en una superfície de 50 x 50 cm. Llavors han hagut de posar un títol a la seva creació i finalment han hagut de fer una explicació d'allò que han volgut representar. A 3r d'ESO D han fet rams de flors amb diversos materials.


La vorera del passadís amb els centres realitzats pels alumnes

Per Temps de flors, els alumnes de 3r vam haver de fer un treball lliure amb cartolines, fusta, plàstic, etc. en una plataforma de 50x50 per fer-ne una exposició. El tema era relacionat amb les flors. A més també havíem de fer un escrit en una cartolina on havíem d’explicar la tècnica utilitzada, els sentiments que ens transmeten les flors..., que ara està penjat a la paret, a sobre de cada centre floral.
A l’institut es poden veure alguns dels treballs, n’hi ha de molt originals. Estan fets amb diferents tècniques: pintura, cera, fang, plastilina...
Va ser una activitat molt interessant, i han quedat uns treballs preciosos!

Text: Isabel Vilamitjana (3ESO B)