divendres, 9 de març del 2012

SORTIDA DE 2n D'ESO A BARCELONA

El passat dijous, primer de març, la meitat dels alumnes de 2n d’ESO, acompanyats pels corresponents professors, van realitzar una sortida cultural a Barcelona. És el tercer cop que fem aquesta activitat extraescolar que sol resultar agradable, tant pels alumnes com pels professors.

D’acord amb la programació de Socials, l'excursió mira d’il·lustrar la formació de la capital catalana a l’època d’esplendor medieval que va portar com a resultat l’ampliació del Palau Reial amb la seva magnífica sala del Tinell o la deliciosa capella de Santa Àgata per a ús exclusiu dels monarques de la corona catalano-aragonesa. El nostre recorregut no es limita a recórrer les estances del Palau, actualment Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) sinó també els carrers i les placetes de regust menestral, els palaus burgesos del carrer Montcada i la perla del gòtic català: Santa Maria del Mar.

Gran part dels nostres alumnes van demostrar un gran interès per les explicacions del monitor, que va resultar molt afable, i van escriure incansablement sobre els seus fulls anècdotes i detalls històrics .

Després del dur treball que suposa aquest repàs per la història, amb un dia meravellosament assolellat, vam caminar Rambles avall fins arribar al Mare Magnum, on acostumem a asseure’ns i dinar. Aquest espai complex-lúdic-comercial va molt bé per acostar-nos al mar i gaudir d’un lloc sense perills pels nostres tendres infants. Finalment, tornarem a casa seva en igual nombre i millor qualitat que quan van marxar. Els conductors dels autocars van agrair, també, la facilitat per aparcar i sense problemes de sancions el seu passatge.

Text: Isabel Salvo