D'esquerra a dreta: Pilar Escriche (coordinadora de BI), Elisabet Saguer (directora), Xavier Fernández-Real i Gerard Neras (exalumnes del nostre centre), Cristina Tejero (secretària) i Anton Cortada. |
La Fundació CELLEX està basada en el mecenatge a través del qual fa anys que ajuda i promociona la investigació científica (medicina, química, etc.). A partir de l'any passat, aquest mecenatge s'ha fet extensiu a l'àmbit de les ciències i les matemàtiques des del camp de l'educació. Així, CELLEX ha escollit dos centres de Catalunya, l'institut Jaume Vicens Vives i l'Aula Escola Europea de Barcelona, com a receptors d'aquests ajuts.
La fundació atorga un total de 24 beques, dotze per centre. Cada beca inclou, durant els dos anys de batxillerat: el pagament de la quota de Batxillerat Internacional, el pagament d'excursions i intercanvis, el material escolar que necessiti l'alumne, la residència (en cas que l'estudiant no resideixi en el lloc on estudia), els dinars al menjador escolar i una estada d'un mes de durada a l'estiu en una universitat estatal o europea per fer investigació atès que el programa promou i gestiona el treball d’aquests alumnes en universitats i centres de recerca durant l’estiu.
Els alumnes que obtinguin aquesta beca hauran d'estudiar el BI. La selecció comença a 4t curs de secundària, i per a obtenir-la s'han de superar tres proves: una de matemàtiques, una altra de física o de ciències socials i, finalment, una de llengua. A partir dels resultats se seleccionen 50 persones, que hauran de realitzar una entrevista acompanyats dels pares i a la qual hi seran presents, també, 4 professors (2 de cada centre seleccionat). Així doncs, es tenen en compte motius acadèmics i personals, però "també requereix més feina i dedicació, i una voluntat de desenvolupar les pròpies capacitats en els diversos àmbits de la formació acadèmica i personal".
Les proves per a la preselecció a les dues seus, Girona i Barcelona, es van dur a terme a la UPC el matí del dissabte 10 de març. Ara caldrà esperar els resultats per saber quins han estat els alumnes privilegiats.
Si us interessa tenir més informació sobre aquest tema, consulteu-la en l'adreça següent:
http://www.cims-cellex.cat