Divendres 10 de febrer
Avui divendres 10 de febrer, 7 alumnes de batxillerat de l'Institut Jaume Vicens Vives han participat en la fase catalana de l'Olimpíada Internacional de Física 2012, organitzada per la Societat Catalana de Física amb la finalitat de triar els alumnes de secundària que representaran les universitats catalanes en la fase estatal convocada per la Real Sociedad Española de Física. Els nostres participants han estat tutoritzats per la professora Lluïsa González, amb qui han realitzat un exhaustiu treball de preparació. Es tracta dels alumnes de 2n de batxillerat Dídac Cuest, Marc Gort, Alessio Linares, Martí Llinàs, Pep Rodeja, Eudald Romo i Pol Torrent.
Un cop realitzades les activitats, Marc Gort afirmava: Els participants de l'institut van tenir impressions diverses sobre la seva actuació. Els més ben preparats saben que tenen una major probabilitat de quedar entre els tres primers, i no obstant això gairebé tothom va sortir amb la sensació d'haver fet un bon paper. Tot i això, encara caldrà esperar fins a finals de febrer o principis de març per conèixer els resultats de la prova.
Efectivament, els resultats obtinguts es faran públics d'aquí a dues o tres setmanes, i es podran consultar en l'adreça que us mostrem a continuació. També hi podeu trobar les preguntes de les proves d'avui.
Els nostres concursants amb la professora Lluïsa González a l'entrada de la UdG |
Divendres 16 de març
Entrega de premis de la XXIII Olimpíada de Física (fase catalana)
El passat divendres dia 16 de març va tenir lloc, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona, l’entrega de premis als 21 estudiants de Batxillerat seleccionats per representar Catalunya a la fase estatal de les Olimpíades de Física, que tindrà lloc a Bilbao del 20 al 23 d’abril.
Vam tenir tres estudiants del nostre Institut premiats: Eudald Romo i Grau, segon i medalla d’or; Martí Llinàs i Comas, vuitè i medalla de plata, i Pol Torrent Soler, novè i medalla de plata.
Les proves corresponents havien tingut lloc el divendres 10 de febrer a la tarda, en les diferents seus catalanes (a Girona, a la Universitat Politècnica ), i varen consistir en una prova de problemes de diferents nivells, puntuats en total sobre 100. La puntuació dels nostres estudiants van ser molt meritòries ja que, tot i ésser proves força difícils, van treure puntuacions de 81,5, 70 i 69,5.
Inicialment el Dr. Albert Bramon, de la UAB , va impartir una xerrada sobre la relativitat i la possible existència dels neutrins superlumínics. Després es va fer entrega dels premis i tot seguit vam poder gaudir d’un petit piscolabis.
Text: Lluïsa González (professora de Física)