dilluns, 16 de desembre del 2019

Jornada de filosofia 2019

Aquest passat divendres 13, diversos estudiants de segon de Batxillerat de 7 instituts vàrem reunir-nos durant tot un matí per a celebrar l'onzena Jornada de Filosofia de Girona que tenia com a temàtica "La societat del control".



Tot va començar en el campus del Barri Vell de la Universitat de Girona on, distribuïts en tres sales simultànies, es va dur a terme una presentació de la jornada. A continuació, els estudiants ens vam separar en grups on debatríem sobre la integració, el control, la llibertat, la tecnologia, la seguretat i el poder amb qüestions com les següents:

• És la integració social una forma de control?
T’has sentit observat a través de la càmera del teu ordinador, del teu ordinador o de lascensor? Trobes que aquesta sensació és digne duna persona que se sent lliure?
La tecnologia, com a gestió massiva de dades, implica necessàriament més control i més protecció?



Després d'una hora i mitja de debat per grups, vàrem reunir-nos al claustre gòtic de la facultat de Lletres per a gaudir d'un esmorzar en el qual vam poder continuar perfilant les conclusions i conèixer-nos més entre nosaltres. Un cop acabat l'esmorzar, ens vam reunir uns grups a la Sala de Graus de la UdG i la resta al teatre del Vicens Vives perquè els portaveus de cada grup poguessin exposar les conclusions del debat.




Finalment vàrem reagrupar-nos tots els grups al teatre del Vives per a la última part de la jornada en la qual la professora Mireia López Amo, de la Facultat de Filosofia de la UdG, va fer una conferència titulada "La fi dels secrets: la nova era del control".


Posteriorment es van premiar 14 dissertacions i se'n varen llegir 4 per veure la diversitat d'opinions al voltant de la qüestió "Podem conviure sense control de l'Estat, de la societat, de les amistats, de la família?”. La Jornada de filosofia 2019 va finalitzar amb dues actuacions musicals que varen causar molt furor entre tots els estudiants assistents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada