dijous, 5 de desembre del 2019

ACTIVITAT DE BENVINGUDA

El passat 29 de novembre, els nostres alumnes de l’aula d’acollida van participar un any més en la sortida “Ciutadans de Girona, Ciutadans del Món”, activitat en què l’alcaldessa aprofita per donar la benvinguda oficial als alumnes arribats a la ciutat de Girona en els darrers mesos.


La jornada va arrencar amb una trobada de les diferents aules d’acollida de la ciutat de Girona al Centre Cultural de la Mercè, on representants de cada institut van assumir el repte de presentar oralment i en català els seus centres a la resta d’alumnes nouvinguts. Es va iniciar i acabar l’acte cantant i ballant dues cançons del grup català Doctor Prats, que havíem preparat prèviament: Jo vinc de lluny i Caminem junts.


Un cop finalitzada aquesta primera trobada, i després d’esmorzar al claustre de la Mercè, l’alumnat es va dirigir cap a l’ajuntament on els va rebre l’alcaldessa, Marta Madrenas, i la regidora d’educació, Eva Palau, en el Saló de plens.


Posteriorment a la rebuda oficial, els alumnes, distribuïts per grups intercentres, van realitzar 4 activitats diferents de descobriment de la ciutat: Els quatre Rius, La muralla, La catedral i els Ponts. Una xapa amb la imatge representativa de cada activitat era el que portava penjada cada alumne/a per tal de ser identificat.



La sortida va finalitzar amb una última trobada de tot l’alumnat a la Plaça del Vi, on van aprofitar per cantar a ple pulmó i a capella “És l’hora dels adéus”, cançó que també havien après i treballat prèviament.



Un total de 130 alumnes de diferents instituts de secundària de la ciutat de Girona van participar en aquesta activitat amb el quàdruple objectiu de: descobrir la ciutat, millorar la competència oral en català, enfortir els lligams amb els companys d’aula d’acollida del propi centre i d’altres centres, i sentir-se ben acollits. 
 

 

Els nostres alumnes de l’aula d’acollida van gaudir molt de la sortida i la van valorar molt positivament. Va ser una jornada on van regnar l’alegria i la germanor, i on la majoria d’aules d’acollida, durant les seves presentacions orals, van coincidir en el mateix desig: “Arribar a ser una gran família unida”. Sens dubte, aquesta jornada va marcar un abans i un després per a aquests alumnes.

Alumnat de l’aula d’acollida









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada