dimecres, 23 de març del 2016

VISITA AL DIARI DE GIRONA

Els nois i noies de 1r d’ESO van visitar, fa uns dies, les instal·lacions del Diari de Girona. L’activitat consistia a familiaritzar-se en el procés d’elaboració de les notícies i la publicació del diari. D’aquesta manera van poder veure el funcionament d’un mità d’informació des de dins.




El dia 17 de març els alumnes de 1r d'ESO vam anar a visitar el Diari de Girona (DdG). L'home que ens va fer la visita es diu Oriol Puig, és el cap de direcció del DdG i fa 15 anys que és en aquest càrrec. Hi ha unes 25 persones que hi treballen.

A la planta de dalt és on es redacta el diari (tant el digital com el de paper), es corregeix, s'edita i es prepara per ser publicat.

Als periodistes els hi arriba informació per l'ajuntament, les xarxes socials, el correu electrònic... Tenen diferents seccions, les principals son: esports, economia, oci, comarques o el temps.

Quan hi ha una notícia molt important a fora de Girona, els periodistes del DdG recorren a les agències informatives, que els hi envien fotos, vídeos i informació sobre la notícia, la qual editen i preparen per  publicar-la.

Per editar les notícies al seu gust fan servir un programa anomenat “Quarkxpress”, que els permet posar, treure i ordenar informació i fotos. També els hi proporciona un programa de traducció.

Els titulars de les notícies, a part d’informar de què parla la notícia, son l’ham dels lectors. Els titulars tenen molta importància, ja que els lectors no llegeixen totes les notícies, sino que es miren el titular i, si els interessa, la llegeixen, per això és important que els titulars donin particularitat a la notícia.

Al final de la visita ens van donar un diari a cada alumne.

Laia Domènech
Alumna de 1r C d’ESO