dimecres, 9 de març del 2016

HOMENATGE A DOLORS CONDOM

Dissabte ens va deixar l’exprofessora Dolors Condom, la trajectòria de la qual mereix ser reconeguda des del blog.


Dolors Condom i Gratacòs va néixer a Palamós l’any 1926. Va ser catedràtica de llatí i va dedicar pràcticament tota la seva vida a la docència a Girona i a la investigació. Va col·laborar en nombrosos llibres i revistes sobre l’estudi del llatí i la història de la llengua i va ser autora d’articles de divulgació i periodístics sobre aspectes històrics i culturals gironins.

Va estudiar Batxillerat a l’Institut de Segon Ensenyament de Girona, l’Institut Vell, i després Magisteri a l’Escola Normal d’aquesta ciutat. El 1951 obtingué la llicenciatura en Filosofia i Lletres, secció Filologia Clàssica, a la Universitat de Barcelona.

Com a docent, va estat professora de diversos instituts d’ensenyament secundari, com el de Requena, Tarragona o Figueres, però molt especialment de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona, en el qual va exercir com a professora de llatí des del 1970 fins al 1991, any en què es va jubilar. A més fou la primera professora de llengua llatina del llavors anomenat Col•legi Universitari o Delegació a Girona de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Any 2012

Us adjuntem l’entrevista que el 30 de gener de 2009 li va fer en Xavier Carmaniu. 

El nostre reconeixement a la persona i a la professional.