dilluns, 5 de maig del 2014

RACONS DE GIRONA. ¿SABEU ON SÓN?

Aquí us presentem algunes llegendes de Girona. Sabríeu dir on estan situades aquestes estàtues tan conegudes? Si no ho sabeu, podríeu buscar-les amb un amic o amiga per Girona amb les pistes que us deixem.

Comencem amb…

EN BANYETA



Aquest cap tan petit fa que moltes vegades passi desapercebut. La llegenda diu que a la Plaça del Vi hi havia un mercat on s’hi trobava la parada d'un vell usurer que s'aprofitava molt dels gironins i gironines, això feia que cada dia tingués més diners. Un matí, com a càstig, l'usurer va aparèixer convertit en pedra i enganxat a la paret d'una casa de la plaça amb forma de dimoni. Una altra versió diu que això va fer que es convertís en el vigilant que cuida de la ciutat per fer que tots paguin els seus impostos municipals. Una tercera versió afirma que si algú toca amb el nas en Banyeta, se li perdonen els deutes.

Continuem amb...


EL CUL DE LA LLEONA






La llegenda diu que si ets gironí o gironina i no vols marxar mai de Girona, o bé si vas de viatge, però vols tornar, has de fer-li un petó al cul a la lleona. Ara l’escultura original es troba al Museu d'Art.



















I acabem amb...
LA BRUIXA DE LA CATEDRAL



La llegenda diu que a Girona hi havia una dona que es dedicava a la bruixeria. Aquesta bruixa tenia el costum de llençar pedres a la catedral. També hi ha una altra versió que diu que les pedres les llençava als ciutadans de Girona. Un bon dia, la bruixa es va convertir en pedra i la van posar a la part més alta de la catedral perquè en comptes de dir malediccions, de la seva boca en sortís l’aigua neta que queia dels núvols.



Per ABRIL GONZÁLEZ (text) i MARTIN DÁVILA (dibuixos) 3ESO D