divendres, 8 de març del 2013

L'HORT


Aquest segon trimestre hem acabat les tasques de neteja de l’espai de l’hort, ara tenim més lloc per plantar i ens hi toca molt més el sol, “ingredient” indispensable perquè les plantes puguin fer la fotosíntesis i créixer ben maques.
Què hem plantat aquest segon trimestre? Abans d’anar-nos-en de vacances de Nadal vàrem sembrar pèsols i ja ens han nascut, però encara son petitons. Durant el mes de gener vàrem plantar alls i cebes que també estan creixent. Els alls surten de plantar un gra d’all i les cebes les vàrem fer de planter. El 27 de febrer, per lluna plena, vàrem plantar (planter) enciams i escaroles i vàrem sembrar enciams, escaroles i pastanagues. Aquestes pluges dels últims dies hauran anat molt bé per ajudar a germinar les llavors i arrelar el planter.
Ara mateix ja estem apunt de recollir les nostre primeres verdures: uns bròquils preciosos i alguna escarola.
Les faves que vàrem plantar el primer trimestre ja estan molt grans, però encara no es l’època de recollir-ne els seus fruits, per això haurem d’esperar cap al mes de maig-juny: encara han de créixer més, florir, fer el fruit i madurar, igual que els pèsols. Aquest 4E ho està fent molt bé, i des d’aquí els vull felicitar!



Text i fotografies: SÍLVIA FRANCH (Professora d'Hort)