divendres, 29 de juny del 2012

VIATGE DE FI DE CURS AL PAÍS BASC (4ESO)


Foto de grup a Donosti. A la dreta, El Peine del Viento
Donosti

Jardins del Palau de Miramar
Visitem Hondarribia
Hondarribia. Al fons (dreta) el frofessor Josep Pujol

Bilbo. A la dreta, Museu Gugenheim
Els professors Lluís Lucero, Dolors Falgàs i Antònia Vilaplana
Bilbo

dilluns, 25 de juny del 2012

FESTA DE GRADUACIÓ (4ESO)

Divendres 22 de juny, un dia després d'haver tornat del País Basc, els alumnes de 4t van celebrar la Festa de Graduació d'ESO. El Teatre Ignasi Bonnín va ser el lloc on aquest acte va reunir tots els alumnes de l'últim curs de la secundària obligatòria -tant els que marxaran a estudiar fora com els que seguiran al centre-, i tots els professors als quals el seu horari els va permetre d'assistir-hi, ja que alguns havien de ser a classe amb altres grups d'ESO.

Els presentadors d'aquest esdeveniment foren Oriol Quintana (4tB) i Betsabè Vilà (4tA), que donaren pas als parlaments de la directora, Elisabet Saguer, i de la coordinadora de 4t d'ESO, Montse Juhera. A continuació començaren les actuacions, protagonitzades pels mateixos alumnes.

El rei Lleó (1rBAT)


Maria Sàbat (4tB) i Helena Batallé (1rBAT)


Maria Sàbat (4tB) i Marc Bonavia (4tA)



Beach Boys, Surf in USA (4tB)
Coreografia: Maria Sàbat 
Aniol Ribera, Narcís Villodre, Albert Bou, Bernat Creus, Eduard Gairín i Pau Vidal; 
Júlia González, Patrícia Carenys, Elisabet Barroso, Tatiana Zúñiga, Sònia Cabeza i Anna Coll.








Ara repetim la coreografia i fem pujar alguns professors a ballar:





Repartiment d'orles i fotos de grup. Els tutors Àngels Vallverdú (A), Ariadna Bassols (B), Sebastià Carreras (C) i Magda Llach (D), que van ser obsequiats amb un ram de flors, repartiren les orles als seus grups i a continuació es col·locaren per fer les fotos. 

4ESO A

4ESO B

4ESO C
Ja per acabar, Montserrat Juhera va rebre un regal de part dels tutors i altres professors de 4t en senyal d'agraïment per la tasca realitzada com a coordinadora d'aquest nivell, atès que l'any vinent deixarà el càrrec per coordinar els grups de 1r de Batxillerat. Amb el fort aplaudiment que tothom va dedicar a aquesta professora es va cloure l'espectacle. 

La celebració continuà amb un piscolabis al pati, després del qual els estudiants es van dirigir a les aules per recollir les notes i acomiadar-se dels respectius tutors.

Els desitgem molta sort a tots!

Envieu-nos més fotografies a revista.metastasi@gmail.com


dijous, 21 de juny del 2012

GIRONA I EL VIVES EN UN BLOC DE LONDRES


Aquests nois del bloc són d'un centre anomenat Highbury Fields School de Londres. Feien un viatge per Catalunya i es quedaven a Tossa de Mar. Estaven interessats a visitar un centre de Girona per veure com funciona el sistema educatiu d'aquí. L'enllaç va ser un noi anomenat Steward, d'origen escocès, que ja havia estat al Vives per fer una xerrada durant la Setmana de les Llengües. 



Quan els ensenyàvem el centre van entrar en una classe de 4t d'ESO en el moment en què estaven preparant el viatge de final de curs a Pamplona. Més tard, van veure el teatre del Vicens Vives i van quedar fascinades (dic fascinades perquè el grup només era de noies) i van estar fent preguntes sobre el funcionament del nostre centre: els horaris, si els alumnes portaven uniforme, si els grups eren mixtos... Per acabar van arribar al pavelló sud, al pati del qual es van fer fotos (mireu el seu bloc). Un cop acabada la visita, ens van fer uns obsequis, ens van donar les gràcies i van anar a visitar la nostra ciutat.

Text: Joan Guerola (professor d'Anglès)

diumenge, 17 de juny del 2012

ALUMNES DE 4ESO A

Els alumnes de 4t d'ESO A van voler immortalitzar el seu últim dia de classe d'Educació Física:


TEATRE (2ESO)

El dimecres dia 15 de juny els alumnes de l’optativa de Teatre de 2n d’ESO, impartida per la professora del Departament de Llengua Castellana Esther Robles van representar dues obres al teatre Ignasi Bonnín.






La primera, El enfermo imaginario del dramaturg francès Molière, explica la història d’un vell hipocondríac obsessionat per la salut que decideix fingir la seva mort per desemmascarar els personatges que viuen amb ell i el cuiden. El vell s’adona que l’única que l’estima desinteressadament és la seva filla. La presentació va anar a càrrec de Marina Gayolà i Pep Riera. Van representar els papers principals Joan Lloret (Argán), Carme Pérez (Antonia), Nora Lorenzo (Angélica) i Joan Gasull (Cleonte) i van completar el repartiment Clara Grinyó, Emma Diez, Jennifer Flores, Míriam Amber, Joan Alonso i Albert Alonso.

En la segona, El traje nuevo del emperador de Hans Christian Andersen, dos estafadors confeccionen un vestit invisible per a un rei fent-li creure que els estúpids no la podran veure fins que un infant fa que es descobreixi la veritat: que ningú no s’atreveix a reconèixer que l’emperador va despullat.  Alexandra Pla i Marina Gayolà han estat, respectivament, l’emperador i l’emperadriu. Pep Riera i Júlia Enrique han fet el paper de sastres. Ariadna Aymerich ha representat la minyona i Milagro Velázquez, el conseller. També hi han actuat en Jordi Coll, Marina Barbos, Rut Mir i Moha Rami.

Els felicitem a tots per haver treballat tant bé durant tot el quatrimestre. Cal fer extensiu l’agraïment al professorat de d’Educació Visual I Plàstica i, especialment, al professor Joan Alfred Mengual pel seu ajut durant tot el curs en la realització dels decorats.


dimarts, 12 de juny del 2012

MAMMA MIA! (3ESO C)

El dijous 7 de juny, els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO vam anar a veure el musical Mamma Mia al teatre de l’institut. Va ser organitzat per les professores d’Anglès Anna Masós i Montse Saqués i representat pel grup de 3r C d’ESO.

L’actuació va durar uns tres quarts d’hora i va ser en anglès. Va començar amb la intervenció de la Sophie (Maria Campo), que en el futur és casarà amb l’Sky (Nico Giovanardi). La mare d’aquesta, la Donna (Amaia Bilbao) es trobarà en un  dilema moral: haurà de decidir qui és el pare de la seva filla entre tres homes: en Sam Carmichael (Miquel Loperena), en Bill Anderson (Narcís Figuereda) i en Harry Bright (Pere Pons). Les millors amigues de la Donna, la Tanya (Mireia Amorós) i la Rosie (Olalla Roura), l’ajudaran a decidir-se.

Va ser una gran obra, i va comptar amb decorats molt elaborats, fets pels mateixos actors. En acabar van rebre una gran ovació per part del públic.

Altres personatges:
Amigues Sophie: Nuria Casadevall i Emma Barrull
Extres: Raimon Marquier, Oriol de Quintana, Àngel Brisa, Pau Iglesias, Adrià Quintana, Thais Vegas, Xavier Sotoca, Sergi Riera, Igor Yakimov, Laura Quer i Valeria Partal
Preparadors: Andreu Sabater, Pau Arqueros, Mohamed Ahnine, Adrià Mir entre altres.
Professors: Montse Saqués i Anna Masós.



Text: Jordi Gros i Albert Planella (3ESO)






dilluns, 11 de juny del 2012

ESPERIT CELTA (ALUMNES DE MÚSICA)

El passat divendres 1 de juny, tots els alumnes de 1r i 2n d’ESO, i els de les optatives de música de 3r, 4t i 1r de batxillerat, vam assistir a una audició de música celta al Teatre Ignasi Bonnin del nostre institut. 

Van venir uns músics catalans a tocar música celta: dos nois i dues noies. Un tocava les percussions (la bateria i el bodhran, un tipus de pandero) i l’altre, els aeròfons (low whistles, un tipus de flauta, i la gaita). Una noia tocava diferents instruments (pandereta i teclat), i també cantava, i l’altra tocava el fiddle (que vol dir “joc de dits”) (violí). La noia que tocava el teclat ens anava parlant i explicant la música celta.

Un dels nois tocava el bouzokie, un instrument cordòfon de corda pinçada. Ens van explicar que és un instrument celta però que en realitat és d’origen grec. Una vegada un noi li va dir al seu amic que anava de viatge a Grècia que li portés un instrument concret, però resulta que no li va portar el que ell volia sinó una mena de llaüt. Es va preguntar què faria ara si no el sabia tocar, i va decidir de tunejar l’instrument grec per adaptar-lo al que ell coneixia. Així és com es va crear el bouzokie. Per veure'n una imatge:
Els celtes eren els pobles originaris del centre d'Europa que durant l'Edat del Ferro es van estendre i van arribar a dominar el nord-oest d'Europa. Amb la invasió de l'Imperi Romà es van anar replegant i van anar perdent territoris, i les zones que anomenem "nacions celtes" són els llocs on es van conservar els costums i les tradicions dels celtes: la música, l'idioma (gaèlic), etc. Són Irlanda; Escòcia; l’lla de Mann, Cornuailles i el País de Gal·les (Gran Bretanya); la Bretanya francesa (França); i Galícia i Astúries (Península Ibèrica). També hi ha vestigis de la cultura celta a l’Àsia menor i a les zones dels Balcans.

A diferència del egipcis i dels pobles mediterranis, els celtes no comptaven amb una gran civilització que els arqueòlegs puguin descobrir, perquè no van deixar cap monument que els pugui recordar. Però gràcies a la tradició oral, en el temps que no hi havia televisions ni res, la gent es reunia i explicaven rondalles o històries llegendàries amb música (balades), i tocaven, ballaven o cantaven plegats: era una manera de passar l’estona. I així s’ha transmès la seva música i la seva llengua.

A la música celta hi ha peces de tot tipus, de més alegres i de menys, amb veu i sense veu, com: el reel (que significa roda, de rodar sobre sí mateix, perquè la música és ràpida i té motius que es van repetint), el hornpipe (s’assembla al reel, però és més pausat), el jig i el double jig, la polka (habitualment de ritme ràpid i molt popular a centreeuropa i a les illes britàniques), l’air (peça lenta i melòdica) i la muñeira (cançons de caràcter repetitiu i d’àmbit reduït, característiques de Galícia).

Alguns crèiem que l’audició seria un avorriment, que la música celta era un tipus de música lenta i sense ritme; d’altres pensaven en una música imballable, i la resta pensava que seria música ambiental i per fer ioga. Tot va resultar ser mentida. En sentir la primera cançó se’ns van aclarir les idees: era música amb ritme i força alegre i animada. Ens va encantar poder gaudir de una estona agradable i plena de bona música.

Buidatge dels treballs dels següents grups: Amèlia Fortià, Irene Pujolar, Melissa Redin i Anastasia Tarifa (ESOA-G01); Carla Juanes, Bernat Buil, Paula Altimir, Jacob Chetrit (ESO1A-G02); Ángeles Amador, Cintia Navas, Oriol Piqueras i Chaima Saidani (ESO1A-G07); Tatiana Chalaco, Nika Kbilashvili i Bryan Martínez (ESO1B-G03); Laia Ylla, Sara Ettehadi, Pol Planas i Nil Ricart (ESO1B-G09); Faisal Bender, Guillem Bonavia, Adrià Díaz i Biel Sanz (ESO1C-G06); Irene Roura, Anna Sellabona, Laura Vivas i Helena Xifra (ESO1A-G05).

Marta Orts i Alís (professora de Música)

LECTURES I TREBALLS DE CATALÀ (1ESO)

Durant aquest tercer trimestre, els alumnes de 1r d'ESO han llegit diferents llibres triats per ells mateixos. Com a treball de lectura han realitzat un anunci publicitari on calia que apareguessin diferents parts: un resum amb opinió personal, imatges i algun fragment interessant de l'obra. Aquí en teniu els resultats:


PROGRAMA DE VOLUNTARIAT LINGÜÍSTIC (AULA D'ACOLLIDA)

Aquest curs 2011-2012 hi ha hagut un total de 12 parelles lingüístiques a l'institut. Els padrins, alumnes catalanoparlants que s'han ofert voluntaris per mantenir converses amb els seus fillols, és a dir, alumnes nouvinguts, han fet una gran tasca per ajudar a millorar la seva competència lingüística. Però no és tan sols l'aprendre a parlar! El fet de trobar-se una vegada a la setmana al bar, al pati o a la mateixa aula d'acollida els ha permès fer un amic més que els ha ensenyat com vivim a Catalunya, què mengem, com funciona el sistema escolar, quins esports practiquem i quina música escoltem, per exemple.

9 parelles han arribat fins al final i han fet un enregistrament amb la veu del seu fillol perquè el professorat de català pugui valorar amb bona nota tot el que han après. Llevat d'una alumna de batxillerat, la resta d'alumnes que han fet de padrins són de quart curs. Els fillols, en canvi, són de segon, tercer i quart curs.

Les parelles han estat: Georgina Torrado i Adina Tomaru de Romania, Martí Capdevila i Feng Lin de la Xina, Marc Bonavia i Yifeng Zhou de la Xina, Berta Thió i Fengjiao Wang de la Xina, Maria Férez i Inna Teplukha d'Ucraïna, Patricia Carenys i Brenda Quiroz del Perú, Maria Cruz i Clara Pinto d'Equador, Berta Roura i Yulya Mezhgikhova de Rússia, i Betsabé Vilà i Glòria Raudales d'Hondures. Hem de felicitar també l'Albert Bou per l'interès que ha posat en el projecte.

A tots, moltes gràcies!

Text: Antònia Vilaplana

dimarts, 5 de juny del 2012

PREMIS I RECONEIXEMENTS EXTERNS ALS ALUMNES DEL VIVES


L'alumnat del nostre centre participa en concursos i activitats convocats per entitats externes al centre, on solem rebre premis i reconeixements. Aquest curs 2011-2012 hem participat i hem obtingut premis en les convocatòries següents:


SETEMBRE 2011
Els alumnes de 2A BAT han guanyat un concurs per obtenir la Beca Botet i Sisó de treballs de recerca (UdG).

NOVEMBRE 2011
Emili Madí (2ESOC) ha aconseguit el 2n premi de la categoria infantil en el 38è Concurs Infantil i Juvenil de Pintura Ràpida del GEiEG.

Helena Bragulat Teixidor (2B BAT), Irene Van Der Haar Ávila (2A BAT) i John Steven Romero Tamayo (2A BAT) han estat seleccionats per a una de les beques que atorga la facultat de Ciències de la UdG en motiu de la Diada de Sant Albert.

Irene Van Der Haar Ávila (2A BAT), Josep RodejaEudald Romo (2A BAT) i Pol Torrent.

DESEMBRE 2011
A la fase del concurs telemàtic de la resolució de problemes de Catalunya de la XLVIII Olimpíada Matemàtica ha obtingut el primer premi en Marc Felipe i Alsina (1A BAT). Han obtingut una menció especial en Pol Torrent Soler (2A BAT) i en Pau Surrell Rafart (1A BAT). Han obtingut una puntuació destacada en Martí Fernández-Real (1A BAT) i en Pep Rodeja Ferrer (2A BAT).

A la fase catalana de la XLVIII Olimpíada Matemàtica han obtingut premi els alumnes següents: el segon premi Marc Felipe Alsina (1A BAT) i Eudald Romo Grau (2A BAT) i un tercer premi Pau Surrell Rafart (1A BAT).


GENER 2012
El GIRONA FC ens ha lliurat el 2n Premi en el concurs d’animació TOTS SOM GIRONA, que consistia a animar coreogràficament els partits de futbol jugats a Girona durant la temporada 2010-2011. Hi van participar els nostres alumnes de 2n d’ESO del curs passat (actualment, 3r d’ESO) dinamitzats pels delegats de grup.

FEBRER 2012
El centre ha participat a la prova Esprint de matemàtiques amb un equip d'alumnes de primer i segon curs de batxillerat i ha resolt bé tots els exercicis en 1 hora i 10 minuts. Alguns alumnes de primer hi han participat des de Berlín, ja que hi eren de viatge d'intercanvi. Hem obtingut el segon premi.

Els alumnes Martí Llinàs Comas, Eudald Romo Grau i Pol Torrent Soler (2A BAT) han passat la fase catalana de l'Olimpíada de Física convocada per la Societat Catalana de Física el passat dia 10 de febrer. Competiran a Bilbao el mes d'abril amb la resta de seleccions.

L'alumne Josep Rodeja Ferrer (2A BAT) ha guanyat un dels tres premis de les Xerrades Taller en el marc de l'activitat Dissabte de les matemàtiques a l'Alt Empordà (25 de febrer), convocat per les Fundacions Ferran Sunyer i Balaguer i Príncep de Girona.


MARÇ 2012
Eudald Romo Grau (2A BAT) s'ha classificat en primer lloc en l'àmbit de Catalunya en l'Olimpíada de Química, convocada pel Col·legi Oficial de Químics i l'Associació de Químics de Catalunya. Participarà en la fase estatal de l'olimpíada.


Eudald Romo Grau (2A BAT) s'ha classificat en primer lloc a la fase provincial de l'Olimpíada de Geologia, celebrada el divendres 2 de març a la Universitat de Girona.


A la fase espanyola de la XLVIII Olimpíada Matemàtica han obtingut premi els alumnes següents: medalla d'or per a  Marc Felipe Alsina (1A BAT), medalla de plata per a Pau Surrell Rafart (1A BAT) i medalla de bronze per a Eudald Romo Grau (2A BAT).


L'Eudald Romo, en Marc Felipe i en Pau Surrell amb les medalles respectives.

ABRIL 2012
Josep Rodeja (2A BAT) ha obtingut un dels tres premis que s'han atorgat al congrés CRACS (Universitat de Girona, en referència al contingut del pòster que s'hi presentava.

Medalla de bronze a l'Olimpíada Internacional de Física, fase espanyola, per a Martí Llinàs Comas (2A BAT), Eudald Romo Grau (2A BAT) i Pol Torrent Soler (2A BAT).

En la participació als premis concurs de traducció de francès de la facultat de traducció i interpretació de la UPF s'han obtingut els diplomes següents:

Concurs de traducció modalitat francès batxillerat: Marina Amorós Trepat (1B BAT), Mireia Bach-Esteve Soberroca (1D BAT), Berta Eudaldo Alonso (1D BAT), Icíar Fernández Merlo (1D BAT), Ganna Kuzmina (1C BAT).

Concurs de traducció modalitat francès-castellà ESO: Raluca Mitache (4C ESO), Elsa Pórtulas Asensio (4A ESO).

Concurs de traducció modalitat francès-català ESO: Betty Bayona Baanders (4A ESO), Júlia Carbó López (4A ESO), Rosa Claret De Castro (4B ESO), Marta Fossas Mallorquí (4C ESO), Maria Frigola Puig (4A ESO), Isaac Gultresa Boada (4A ESO), Natàlia Lorman Carbó (4C ESO), Maria Marquier Ferrer (4A ESO), Ester Motjer Ayats (4C ESO), Clara Muñoz López (4C ESO), Marina Planellas González (4C ESO), Amal Quevedo Fernández (4C ESO), Carla Ríos Astorch (4A ESO), Alba Sánchez Cortés (4C ESO), Mireia Solé Costa (4C ESO), Alba Thió Pera (4C ESO), Berta Thió Pera (4A ESO), Joan Vila Pujolràs (4C ESO).

 MAIG 2012
Mercè Barris Templado (1C BAT) ha guanyat el segon premi de la categoria absoluta i el primer premi de la categoria per edats de la XVI Cursa Popular Ciutat de Girona del passat dia 6 de maig.

Els alumnes del centre han guanyat el segon premi per equips de participació a la XVI Cursa Popular Ciutat de Girona.

Del XVII Concurs artístic i literari dels amics de la UNESCO de Girona s'han obtingut les qualificacions següents:

Lluís Coromina Verdaguer (3E ESO, nivell 5): finalista modalitat Dibuix.
Irene Iglesias Masferrer (2C BAT, nivell 6): 1r premi modalitat Article.
Sara Gutiérrez Galve (2C BAT, nivell 6): finalista modalitat Article.
Patrícia Martín Álvarez (1B BAT, nivell 6): 1r premi modalitat Narració.
Clàudia Llinàs del Torrent Masachs (1B BAT, nivell 6): finalista modalitat Narració.
Helena Bragulat Teixidor (2B BAT, nivell 6): finalista modalitat Narració.
Anna Llosas Juanola (4A ESO, nivell 6): 1r premi modalitat Carta escrita a mà.

Eudald Romo Grau (2A BAT) ha obtingut medalla de bronze a l'Olimpíada Internacional de Química, fase espanyola

MOLTES FELICITATS A TOTS!

diumenge, 3 de juny del 2012

LA COOPERATIVA DE 4T D'ESO VA AL MERCAT

Anunci de l'acte
La Cooperativa de 4t assistirà al Mercat de Cooperatives de les comarques gironines del projecte EJE per tal de vendre els productes artesanals de la cooperativa agermanada, l'ASPRB Cooperativa (d'Estella, Navarra): xocolata, embotits, galetes, pastes i espàrrecs.

       Dia: divendres 25 de maig, fins a les 13.30h
       Lloc: cruïlla Pont de Pedra - c/ Santa Clara

Vegeu els enllaços següents: 


Valoració de la jornada
La veritat és que estem molt contents. Divendres passat, a la Fira de Cooperatives, vàrem vendre al voltant de 200 euros. Tot va anar molt bé: l'organització en general, el nostre funcionament com a grup en particular i, sobretot, el tema vendes.

Pel que vaig poder comprovar, probablement vàrem ser dels que més vàrem vendre (ja que va haver-hi parades amb poc moviment). Ja sé que l'important és participar, però si els nois i noies ho perceben com un èxit, millor que millor.

Entre d'altres, ens varen visitar en Carles Puigdemont (alcalde de Girona), la Pia Bosch i en Salvador Maneu (director general tècnic de la Fundació Príncep de Girona).

En el següent link trobareu el reportatge que va fer televisió de Girona al respecte:

Aquí teniu les fotos de l'esdeveniment, així com també algunes instantànies de l'acte que va tenir lloc a la Cambra de Comerç el dia 17 de maig, on La Cooperativa del nostre institut va presentar el seu pla d'empresa, juntament amb la resta de cooperatives de les comarques gironines.

La Tatiana Zuniga, la Viviana Mesa i en Pep Vidal defensen el Pla d'Empresa.

A l'esquerra de la imatge, en Quim Bosch, coordinador del projecte a les comarques gironines

Tots els integrants del projecte al complet

Els membres d'Splow Cooperativa muntant la parada 
Gràcies per la vostra col·laboració i suport.
Text: Toni Cosgaya

COURS DE FRANÇAIS À L'ÉTRANGER

Pour les cours de français a l'étranger je vous conseille de regarder la page du CAVILAM de la ville de Vichy. Vous pouvez la consulter en français ou en espagnol. Voici le lien: CAVILAM




Cliquez "Français" + "Cours de français" + "Séjours linguistiques pour collégiens et lycéens"


Anna Ribas (prof. de Français)

divendres, 1 de juny del 2012

PREMIS CANGUR 2012 I PREMIS XLVII OLIMPÍADA MATEMÀTICA

El passat dimarts 29 de maig es va celebrar, a la sala d'actes del Rectorat de la UAB, l'acte de lliurament de premis de les proves Cangur 2012. Pau Surrell i Marc Felipe, de primer de batxillerat, van rebre el primer premi del tercer nivell; l'alumne Martí Fernández-Real, un ex aequo del tercer nivell; i els alumnes Harold Sagel i Joan Roca de quart nivell.


També es va fer entrega dels premis de la XLVII Olimpíada Matemàtica. Els alumnes premiats van ser Marc Felipe, Eudald Romo i Pau Surrell.


L'acte va comptar amb la presència, entre d'altres, d'Ana Ripoll, rectora de la UAB; Salvador Giner, president de l'Institut d'Estudis Catalans; Lluís Font, secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat; Joan de Solà-Morales, president de la Societat Catalana de Matemàtiques; i Pere Puig, director del Departament de Matemàtiques de la UAB. En l'acte, que es va desenvolupar en un ambient protocolari però alhora amb un toc d'humor matemàtic, es va valorar molt positivament la participació dels més de 20.000 alumnes que hi ha hagut en l'edició d'enguany. Així mateix, es va fer especial èmfasi en la importància de la tasca dels professors com a dinamitzadors de la prova i transmissors del goig per les matemàtiques. Felicitats a tots!



Text: Roser Matas (professora de Matemàtiques)