dissabte, 28 d’abril del 2012

III PREMI FUNDACIÓ INSTITUT JAUME VICENS VIVES DE GIRONA

El divendres dia 27 d'abril a les 12 del migdia es va iniciar l'acte de lliurament dels premis de la Fundació Jaume Vicens Vives al teatre Ignasi Bonnin. A l'esdeveniment, obert també a pares i a professorat en general, hi assistí l'alumnat de Batxillerat del centre i fou presentat amb molta professionalitat pels alumnes de 1r de Batxillerat Irene Planas i Adrià Plazas.


1. DISCURS DE BENVINGUDA
La Sra. Elisabet Saguer, directora de l'institut Jaume Vicens Vives, obrí la celebració amb un discurs de benvinguda amb què presentà els patrons i els convidats de la Fundació i agraí la seva presència a tots els assistents en general. Cal destacar del seu parlament, d'una banda, la felicitació i l'encoratjament que dedicà a tots aquells alumnes que participen en concursos per l'esforç extraordinari que aquest fet representa; i de l'altra, la informació que oferí sobre les Beques Cims-Cellex, de les quals el nostre centre serà beneficiari a partir del curs vinent. (Vegeu bloc Actesicelebracions, 10 de març de 2012)




2. ENTREGA III PREMI FUNDACIÓ INSTITUT JAUME VICENS VIVES DE GIRONA
Tot seguit es procedí a la lectura de les actes de deliberació dels diferents jurats i a l'entrega dels premis d'aquesta tercera convocatòria de la Fundació. Recordem que les tres modalitats proposades eren Cartellisme, Història local, Girona i les seves comarques i Relat breu. (Vegeu bloc Actesicelebracions, 31 de gener de 2012)


Quant a la modalitat de Cartellisme, el Sr. Josep M. Birulés (arquitecte, exregidor de l'Ajuntament de Girona i escriptor) comentà el procés de selecció de treballs i els paràmetres aplicats per a determinar els guanyadors. Entre d'altres aspectes, destacà la importància de la utilització de fotografies originals, realitzades pels mateixos participants, per a l'elaboració dels cartells. Els accèssits foren per als alumnes següents: Luna del Valle, Júlia Enrique, Oriol Marés, Marina Verdaguer Alsina i Marina Montenegro, que reberen sengles diplomes. El premi fou per a Carmen Pérez, autora d'un treball informàtic que va destacar pel cromatisme i una textura abstracta de gran potència, havent-ne valorat el jurat característiques com ara l'esforç i la manipulació.








A continuació feu la seva intervenció el Sr. Ernest Martí, exalumne i professor del centre, i responsable de comunicar al públic les deliberacions del tribunal responsable d'atorgar el premi de la modalitat d'Història local, Girona i les seves comarques, format per Enric Mirambell, Josep M. Nolla i Eduard Canal. Martí pronuncià un breu discurs d'agraïment i destacà l'excel·lent nivell dels treballs presentats. De seguida feu públic el nom de l'alumna guardonada: Neus Riera, pel seu treball de recerca sobre el centre d'acolliment La Sopa.






Finalment, la Sra. Mariàngela Vilallonga (exalumna de l'institut Jaume Vicens Vives, catedràtica de Filologia Llatina a la UdG i vicepresidenta de l'IEC) feu una aferrissada defensa de les lletres i, com a portaveu del tribunal format per la Sra. Dolors Condom, el Sr. Lluís Lucero i ella mateixa, destinat a determinar el guanyador de la modalitat Relat breu, comunicà el resultat de la deliberació: l'accèssit fou per a Annia Acosta, autora del treball Un món real, llunyà. Mons imaginaris, propers. El premi fou, en paraules de la mateixa Vilallonga, "per un text contundent, una metàfora o si voleu també una prosopopeia": Una sola mirada. Reflexiones de una pared,  text escrit per l'alumna Elsa Pórtulas.



3. RECONEIXEMENT ALS ALUMNES DE BATXILLERAT
Seguint el programa, es procedí al repartiment de diplomes i premis als alumnes destacats de Batxillerat. Es feu reconeixement dels següents estudiants: 




Eudald Romo Grau
Primer lloc a la fase provincial de l'Olimpíada de Geologia. 
Primer lloc a la fase catalana de l'Olimpíada de Química. 
Medalla d'or a la fase catalana de l'Olimpíada Internacional de Física. 
Medalla de bronze a la fase espanyola de l'Olimpíada Internacional de Física. 
Segon premi a la fase catalana de l'Olimpíada Internacional de Matemàtiques. 
Medalla de bronze a la fase espanyola de l'Olimpíada Internacional de Matemàtiques. 
Martí Llinàs Comas:
Medalla de plata a la fase catalana 
de l'Olimpíada Internacional de Física.
Medalla de bronze a la fase espanyola de l'Olimpíada Internacional de Física.  
Pol Torrent Soler:
Medalla de plata a la fase catalana de l'Olimpíada Internacional de Física.
Medalla de bronze a la fase espanyola de l'Olimpíada Internacional de Física. 
Marc Felipe Alsina:
Segon premi a la fase catalana de l'Olimpíada Internacional de Matemàtiques.
Medalla d'or a la fase espanyola de l'Olimpíada Internacional de Matemàtiques.
Pau Surrell Rafart:
Tercer premi a la fase catalana de l'Olimpíada Internacional de Matemàtiques.
Medalla de plata a la fase espanyola de l'Olimpíada Internacional de Matemàtiques.
Pep Rodeja Ferrer:
Premi de Continguts en el Congrés de Treballs de Recerca CRACS de la UDG. 


També es va voler tenir en compte la dedicació i la bona voluntat dels patrons de la Fundació i dels membres dels tribunals amb l'entrega d'un diploma. S'agraí la participació de Josep M. Birulés, Dolors Condom, Josep Cornellà, Enric Mirambell, Joaquim Nadal, Josep M. Nolla, Josep Quintanas, Assumpta Ramoneda i Mariàngela Vilallonga (patrons), i d'Eduard Canal, Lluís Lucero, Imma de Batlle i Assumpta Planas (professors).


4. RECORD DEL PROFESSOR DE QUÍMICA JOSEP ESTALELLA
La celebració continuà amb un discurs excel·lent de la Sra. Dolors Condom (exprofessora de l'institut Jaume Vicens Vives, catedràtica de Filologia Llatina i directora de la Càtedra M. Àngels Anglada) en record del professor de química del centre Josep Estalella (1879-1938) atès que aquest 2012 és l'Any Internacional de la Química. 
Condom destacà Estalella com "un model a seguir" que inculcà als alumnes els valors tradicionals: l'esforç i el treball; i el propòsit d'aquest de fer-ne homes bons, però també forts. Llegí també els testimonis d'alguns dels estudiants que tingueren la sort d'ésser instruïts pel mestre i que remarcaven el saber i les aportacions científiques d'Estalella, però també la seva bonhomia.



5. CONFERÈNCIA SOBRE QUÍMICA
I també com a homenatge a l'Any Internacional de la Química, i al mateix Josep Estalella, els assistents a l'acte pogueren gaudir d'un taller impartit pel professor de la UdG Josep Duran i pel seu ajudant, Pep Anton Vieta. Mitjançant explicacions teòriques i espectaculars demostracions pràctiques de laboratori, presentades amb un evident to humorístic, constituïa un recorregut per la història de la química des dels orígens de l'home fins a l'actualitat. 



En aquest context es feu esment de l'obra d'Estalella Ciencia recreativa, de la qual se'n comentaren alguns experiments.


6. DISCURS DE CLOENDA
El Sr. Joaquim Nadal (polític i catedràtic d'Història Contemporània de la UdG), fou l'encarregat de pronunciar el discurs de cloenda de l'acte. En el seu parlament, Nadal destacà tres qüestions. 




En primer lloc, l'elogi de la paraula viva: com a homenatge al poeta gironí Narcís Comadira en el seu aniversari, llegí el poema "Quatre paraules", que aquest autor va compondre en commemoració del Dia Internacional de la Poesia. (Vegeu bloc Actesicelebracions, 23 de març de 2012). En segon lloc, l'elogi de la memòria viva: en aquest sentit, el ponent va tenir unes paraules de record per a dues personalitats de la nostra història més immediata, Santiago Sobrequés i Jaume Vicens Vives. Finalment, l'elogi dels números: "en temps de dificultats extremes -referia Nadal- si en alguna cosa no s'ha d'escatimar és en educació".


Amb unes darreres paraules de la Sra. Elisabet Saguer agraint la participació i l'assistència de tothom, es donà cloenda al III Premi Fundació Institut Jaume Vicens Vives de Girona.


Fotografies: Enric Mirambell i Roqueta

divendres, 27 d’abril del 2012

COMPETÈNCIES BÀSIQUES A 4t D'ESO

15 I 16 DE FEBRER: REALITZACIÓ DE LES PROVES
Dimecres 15 de febrer
Avui dia 15 de febrer, a les 9 del matí, han començat les proves d'avaluació externa de 4t d'ESO que permetran saber si els joves han assolit les competències i els coneixements bàsics que han d'haver adquirit en els àmbits de llengua (catalana, castellana i estrangera) i matemàtiques arribats a aquest nivell.

Concretament s'han realitzat els exàmens de Llengua catalana i de Matemàtiques. El primer consistia a llegir dos escrits (un text instructiu sobre fotografia i un article de Josep M. Espinàs sobre la propina)  i respondre unes preguntes de comprensió lectora, i a redactar finalment un text de caire argumentatiu en què calia donar l'opinió sobre aquest mateix tema. Quant al segon, incloïa activitats de càlcul, de relació, d'espai, de forma i mesura i d'estadística. 

Els alumnes de quart han rebut la visita d'aplicadors externs, és a dir, professors d'altres centres que han vingut al nostre institut a repartir, vigilar i recollir els controls. Abans de començar la resolució, han passat llista i han donat a conèixer les normes bàsiques d'aquesta prova: no s'havia d'escriure el nom en cap full atès que l'alumne és identificat amb una etiqueta, no es podia parlar, ni utilitzar cap full a banda del quadern, ni fer servir els mòbils com a calculadores, ni entregar el dossier amb les preguntes escrites amb llapis. D'altra banda, no els ha estat permès als aplicadors resoldre cap mena de dubte dels alumnes. La durada de cadascuna de les dues proves ha estat de 60 minuts.

Poc després de les 11, un cop acabats els exàmens d'avui, els nois i noies han pogut sortir al pati a esmorzar. La impressió general ha estat que les preguntes havien semblat fàcils, tot i que calia estar concentrats, ja que les presses a l'hora de respondre podien induir a errors. De fet, a molts estudiants no els ha calgut l'hora sencera per acabar, malgrat que era obligatori esgotar aquest temps abans de recollir els quaderns. 

Dijous 16 de febrer
A les 9 del matí, amb molta puntualitat, ha començat la realització de la segona fase de les competències bàsiques. Avui tocava d'examinar-se, per aquest ordre, de Llengua castellana i d'Anglès


La prova de castellà contenia dos escrits de distinta tipologia: el primer, un text de divulgació científica; el segon, un fragment narratiu (adaptat) de l'obra La vida sobre ruedas, de Miguel Delibes. A continuació calia respondre unes preguntes tipus test. Finalment, s'havia de redactar un escrit sobre la relació entre pares i fills. Pel que fa a l'Anglès, hi havia dues activitats d'audició i resposta de preguntes tipus test, una comprensió lectora i dues activitats de redacció breu.


Ara només cal esperar els resultats, que els centres rebran pels voltants de Setmana Santa.


26 D'ABRIL: COMUNICACIÓ DELS RESULTATS ALS PARES
Els pares i mares dels alumnes de 4t d'ESO van ser convocats el dijous dia 26 d'abril a les 8 del vespre a una reunió informativa on se'ls van comunicar els resultats de les proves de les competències bàsiques que els seus fills van realitzar el mes de febrer.  


En aquesta reunió, conduïda per la coordinadora de 4t d'ESO, Montserrat Juhera, es van explicar les característiques i els objectius de les competències bàsiques, es repartiren mostres dels exàmens que els alumnes van realitzar per tal que els pares valoressin el contingut d'aquestes proves, es mostrà l'esquema de les competències avaluades a cada matèria i es van fer públics, mitjançant gràfics, els resultats generals del centre, que van ser superiors a la mitjana de Catalunya. Finalment, es va entregar a les famílies un sobre amb els resultats concrets dels seus fills.


Aprofitant l'avinentesa, el coordinador pedagògic del centre, Josep Pi, juntament amb la psicopedagoga, Dolors Falgàs, van parlar del consell orientador, un document que s'envia a les famílies abans de les preinscripcions i on s'aconsella els alumnes sobre el que poden fer quan acabin l'educació obligatòria. Es feu saber també que durant les sessions de tutoria, des de principis de curs, els estudiants estan realitzant activitats relacionades amb l'orientació (reflexió personal, intel·ligències múltiples, test de fortalesa, prova d'interessos, enquesta on-line, entrevistes amb el psicòleg i amb la psicopedagoga, etc.), i que tot aquest material pot ésser consultat pels pares al Moodle, on poden accedir amb la contrasenya dels seus fills i filles. També hi trobaran els webs de les pàgines on s'especifiquen els estudis (batxillerats i cicles) que es poden fer a Catalunya després de 4t d'ESO.


Es va informar, seguidament, sobre el viatge de fi de curs que els estudiants de 4t realitzaran al País Basc: es recordaren les dates (del 18 al 21 de juny), es concretà el nombre d'alumnes (66) i s'explicaren les activitats destinades a recollir diners (venda de polvorons, venda de coques, venda de roses anònimes, venda de samarretes, etc.). 


Finalment, en acabar el torn obert de paraules, va concloure la reunió.

dijous, 26 d’abril del 2012

RAFEL NADAL I LA REVISTA METASTASI

Rafel Nadal (Girona, 1954), periodista i germà del polític Joaquim Nadal (alcalde de Girona des de 1979 fins a 2002), ha guanyat el 44è Premi Josep Pla convocat per l'editorial Destino amb la seva obra Quan érem feliços, que ha estat el segon llibre més venut aquesta diada de Sant Jordi a Catalunya. Actualment escriu a La Vanguardia i col·labora amb RAC1 i TV3.

Quan érem feliços és un repàs autobiogràfic dels records d'infantesa de l'autor, i fixeu-vos en la informació que hem trobat entre les seves pàgines:

Les cartes escrites al pupitre del Collell van ser el meu primer contacte amb l'ofici de periodista. Després vaig anar a l'institut de Girona i allà em vaig integrar al grup que feia la revista Metastasi. A la revista, tots fèiem de tot: l'escrivíem, buscàvem la publicitat a bars i hotels -com l'Arcada i el Peninsular-, la imprimíem en una "vietnamita" de les que després van servir per ciclostilar papers clandestins, la distribuíem i la veníem.

Rafel Nadal, Quan érem feliços. Ed. Destino, 2012 (pàg. 299).

dimarts, 24 d’abril del 2012

XVIII TROBADA DE CORALS A L'INSTITUT JAUME VICENS VIVES


Dimecres 25 d’abril, de 9.30 a 15.00h, els alumnes de les optatives de Música de batxillerat, 1r i 2n d’ESO, participaren en la XVIII Trobada de Corals de Secundària al Teatre Ignasi Bonnin de l’institut Jaume Vicens Vives. A les 9.30h del matí les professores i els alumnes de Música del nostre institut van rebre les 4 corals que, juntament amb la nostra, havien d’actuar al teatre. A les 11.30h els assistents es van desplaçar a peu fins al pavelló de Fontajau, on es trobaren totes les corals que havien cantat en els diferents centres assignats com a subseus. Allà es van concentrar més de 5000 alumnes de 130 instituts de Catalunya, Andorra, País Valencià i Catalunya Nord. A la una del migdia va tenir lloc un concert multitudinari i finalment es va dinar a l’esplanada exterior del pavelló.

Pancartes dels centres que van participar a la trobada

Vista general de públic assistent a l'acte

Institut Sagrada Família de Sabadell

Institut Marta mata de Montornès del Vallès



Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

Institut Jaume Vicens Vives


  
 La Trobada de Corals d’Educació Secundària
Per: Marta Orts i Alís

La Trobada de Corals d’Educació Secundària es realitza des de l’any 1992. Des d’aleshores ha anat creixent el nombre de centres participants i el nombre d’alumnes que hi canten. Enguany hi ha cent vint-i-dos centres inscrits. Anualment, una ciutat de Catalunya acull l’esdeveniment i enguany la seu és Girona.

La Trobada de Corals té dues parts diferenciades:
  1. Cants individuals, a diferents subseus. La coral de cada centre interpreta dues cançons pròpies del seu repertori en un espai compartit amb 4 o 5 corals més. Aquests concerts individuals es realitzaran, simultàniament, en diferents seus de la ciutat de Girona. El teatre Ignasi Bonnín del nostre institut Jaume Vicens Vives en serà una.
  2. Cant comú, al Pavelló Fontajau. En acabar els concerts individuals, totes les corals es desplaçaran des de les subseus on han participat en la primera part de la Trobada i es dirigiran cap al Pavelló Fontajau.
L’organització ens convida a què la Trobada sigui “viscuda com un acte de civisme, tenint en compte que és important cantar en comptes de cridar, caminar i no córrer, travessar els carrers pels llocs adients i, quan es pugui, no deixar una catifa de deixalles com a rastre, etc.”

Perquè la Trobada sigui un èxit, convé que tingueu presents algunes coses:
  • Ser puntuals en els llocs i hora d’aplegament.
  • Respectar les indicacions dels responsables (professorat, comissió organitzadora, voluntaris de la Trobada).
  • Escoltar amb silenci les actuacions o intervencions dels altres.
  • Mantenir-vos amb el vostre grup i no allunyar-vos-en. Si us cal per alguna raó de força major, feu-ho saber al professorat responsable.
Quant al vestuari, per diferenciar l’assaig general del concert, l’organització demana que l’alumnat porti una samarreta de color blanc perquè se la posin just abans del concert. Pel nostre concert individual, caldrà portar la samarreta de l’institut, negra, amb el logotip i lletres verdes.


Per a més informació sobre la XVIII Trobada de Corals de Secundària
http://www.xtec.cat/web/curriculum/professionals/artistics/musica/corals


Els alumnes que hi participen són els següents:


1 ESO



ALMEDA TEIXIDOR, Emma

2 ESO



BOKHALDI, Farouk

BATXILLERAT



BARTOSINSKA, Aleksandra
AMALLA SANTIAGO, Diego
CULUBRET BOSCH, Quim
COLLELL PAGÈS, Laia
AMORÓS TREPAT, Marc
DÍAZ VÁSQUEZ, E. Alejandra
COMAS RABEU, Sílvia
BATALLER SANCHEZ, Arnau
FONALLERAS NADAL, Joan
GINABREDA SALA, Anna
BENDER, Faisal
PINTO ESCOBAR, Clara
LIÉBANA EXPÓSITO, Anna
BENITEZ BOSCH, Jana  

RAMON RIGAU, Helena
BUIL RIPOLL, Bernat
SANT COSTA-PAU, Clara
CANDANERO PARRAMON, Nora
URDA VARELA, Sònia
CORNEJO TAPIA, Ruben
XIFRA QUINTANA, Joan
DIAZ SAROLA, Adrià

DIÉGUEZ, Facundo Nicolàs
FRADERA CASTELLÓ, Bet
GUTIÉRREZ ESPINAR, Raúl
HEREDIA HEREDIA, Júlia
LÓPEZ RAMOS, Sílvia
MARTÍN ALVAREZ, LAURA
MIER NADAL, Isabel
NASUI, ESTEFANIA Àngela
NAVAS MARTIL, Cíntia
PALOP ESTEBAN, Pol
ROSALES MORENO, Paula
SAIDANI, Chaima
SANZ BOADA, Biel
SERRA MAS, Marc
TANANE, Khaula
VIVAS MARTÍNEZ, Laura







dilluns, 23 d’abril del 2012

DIADA DE SANT JORDI 2012

ROSES ANÒNIMES (4 ESO)

Els estudiants de quart d’ESO, com és tradició, han dut a terme una activitat de Sant Jordi que es realitza al Vives des de fa molts anys i que consisteix a posar a la venda, per anticipat, les roses d’aquesta diada.

El funcionament ha estat el següent: dues setmanes abans del 23 d’abril, durant les hores del pati d’ESO i de Batxillerat, els clients (alumnes, professors, etc.) arribaven a la paradeta, triaven una etiqueta on havien d’anotar el nom i el curs de la persona a qui volien enviar la flor, i podien escriure-hi també un missatge personal de felicitació, d’ànims, d’amor, ... o simplement no apuntar-hi res. Arribat el dia assenyalat, els nois i les noies de 4t s’han trobat a primera hora, coordinats per la professora Montserrat Juhera, per col·locar les etiquetes a les roses i posteriorment repartir-les a tots els destinataris. 


Alumnes de 4t preparades per repartir les roses
Les alumnes Maria Frigola i Betsabè Vilà, de 4t A, han valorat molt positivament aquesta activitat, a partir de la qual s'ha pogut recaptar una quantitat important de diners que seran destinats al viatge de fi de curs. En general, han destacat la cara de sorpresa i la il·lusió amb què la gent rebia les roses.


UN DRAC A LA RAMBLA  (ESO)
Els alumnes d'Educació Visual i Plàstica de tots els nivells han estat els autors de l'original drac escamat que reposa a les parets de la Rambla Dolors Condom del nostre centre. 




Segons els professors que imparteixen aquesta matèria (Imma de Batlle, Assumpta Planas i Joan Alfred Mengual), la finalitat d'aquest treball era construir un drac mitjançant un sistema de treball cooperatiu. 




A la paret s'hi ha col·locat la silueta del drac, que s'ha bastit amb unes escates elaborades pels estudiants aplicant diverses tècniques segons les indicacions dels professors: algun grup ha estudiat la textura i ha folrat l'escata de roba, de paper, de plàstic, etc.; altres han treballat els colors, les tipologies de lletres, el monocromatisme, ... Així doncs, de la feina feta per cada alumne n'ha resultat aquest esplèndid exemplar de dragó que, amb una mirada fixa, guarda algun tresor tot esperant l'arribada del nostre cavaller.




FESTA DE SANT JORDI (ESO)
La tarda de dilluns dia 23 d'abril ha estat dedicada a la celebració de la Diada de Sant Jordi. Amb aquest motiu, professors i alumnes han preparat diverses actuacions, de les quals ha pogut gaudir un públic conformat per alumnes d'ESO. Tot seguit us expliquem quin ha estat el programa que hem pogut veure al teatre de l'institut.

Aula d'acollida: lectura de poemes en català
La celebració s'ha iniciat amb una lectura de poemes per part dels alumnes de l'Aula d'Acollida coordinats, com sempre, per la professora Antònia Vilaplana. D'entrada, han llegit la sardana Sant Jordi triomfant -escrita a mode de poema simfònic- de Josep Maria Folch i Torres. En segon lloc la llegenda de Sant Jordi, i per últim 4 poemes: La diada de Sant Jordi de Joan Maragall, Quatre coses de Maria Antònia Salvà, Sant Jordi duu una rosa mig desclosa de Josep Maria de Sagarra i Bella i sola de Pere Quart. Tot plegat anava acompanyat d'una presentació amb lletres i dibuixos que ha quedat molt bé. El públic els ha aplaudit molt.


Els alumnes de l’Aula d’Acollida que van actuar són: Marco Rodríguez, Jason Mendoza, Chaimae Saidi, Linmin Qiu, MaryCielo Quiroz, Álex Mejía i Marco Rodríguez (1ESO); Indira Alaniz, Liliana Varela, Alejandra Díaz, Rafael Ávila i Clara Pinto (2ESO); Güifang Shi, Lamin Fatty, Hassana Kamara, Adina Tomaru, Brenda Quiroz (3ESO); Yulya Mezhgikhova, Yifeng Zhou, Pamela Alberto, Pavittar Singh, Fàtima Serbouti, Leidy Reyes, Ionut Minea, Fengjiao Wang i Xin Fang i Inna Teplukha, Feng Lin i Tatiana Zúniga (4ESO).

Concert de música clàssica
La Marta Torres (flauta travessera) i l'Arnau Estebanell (violoncel), estudiants de 2n i 1r de batxillerat respectivament, ens han ofert un petit concert en què han interpretat dues peces de J. S. Bach.




Lectura de poemes en anglès
Alguns alumnes de 1r d'ESO, preparats per la professora d'Anglès Núria Feliu, han llegit poemes de R. L. Stevenson. Aquí teniu la llista dels participants en aquesta activitat: Helena Xifra i Irene Roura (1A), Agnès Barbesà i Laia Fonalleras (1B), Guillem Bonavia i Georgina Colomer (1C) i Paula Altimir i Carla Juanes (1D).





Activitats en francès
La professora Anna Ribas ha treballat amb els nois i noies de les optatives de Francès per poder-nos oferir diverses actuacions. En primer lloc, amb un escenari que reproduïa un restaurant d'ambientació francesa i asseguts per parelles com els enamorats, els alumnes de 4t d'ESO han representat el poema Déjeuner du matin, el tema del qual és el desamor. 






A continuació, l'Elisabet Barroso i la Maria Cruz han interpretat una cançó de Carla Bruni, Quelqu'un m'a dit, acompanyades per la guitarra de la Maria Sàbat.




Tot seguit, un grup ben nombrós d'alumnes, també de 4t, ha cantat Tous les garçons et les filles, una melodia emblemàtica que l'artista Françoise Hardy posà de moda l'any 1962. Es tractava de: Paula Aguado, Betti Bayona, Elisabet Barroso, Maria Cruz, Maria Marquier, Maria Frigola, Victòria Garcia, Marta Fossas, Natàlia Lorman, Ester Motjer, Clara Muñoz, Mariona Pagès, Martina Planella, Eduard Sanllehí, Pau Vila, Carla Ríos i Amal Quevedo.




I ja per acabar aquest apartat, sha fet entrega dels diplomes del Concurs de Traducció de la UPF a: Marina Amorós Trepat, Mireia Bach-Esteve Sobrerroca, Berta Eudaldo Alonso, Icíar Fernández Merlo, Ganna Kuzmina, Raluca Mitache, Elsa Pórtulas Asensio, Betty Bayona Baanders, Júlia Carbó López, Rosa Claret de Castro, Marta Fossas i Mallorquí, Maria Frigola i  Puig, Isaac Gultresa Boada, Natàlia Lorman Carbó, Maria Marquier Ferrer, Esther Motjer Ayats, Clara Muñoz López, Marina Planellas González, Amal Quevedo Fernández, Carla Ríos Astorch, Alba Sánchez Cortés, Mireia Solé i Costa, Alba Thió i Pera , Berta Thió i Pera i Joan Vila i Pujolràs.




Cançons amb veu i guitarra
Els alumnes de 3r d'ESO de la professora Rosor Rabassedas ens han ofert, amb veus i guitarres, les cançons El far del sud (Sopa de cabra), Bona nit (Els Pets) i Que tinguis sort (Lluís Llach).






A la imatge hi veiem: Emma Díez, Guillem Estebanell, Paula Forcadell, Aida García, Clara Mendoza, Marina Montenegro, Verònica López, Joan Lloret, Nil Oliver, Enia Ramos, Clàudia Rodríguez i Laura Valentí (2 ESO) i Pol Bonavia, Mariona Codina, Nico Giovanardi, Lluc Huguet, Gina Martinell i Rocío Sciacca (3 ESO).

Danza Koduro
Quatre alumnes (les germanes Silvia, Laurinda i Dana De Carvalho, i Tania Pereira) ens han ballat la cançó de Don Omar Danza Koduro.

Maria Sàbat i Nico Giovardini
La Maria Sàbat i en Nico Giovardini, acompanyats de les guitarres, ens han interpretat dues peces, una en català i l'altra en anglès.


La Maria i en Nico
Jordina Verdaguer
Finalment, com a cloenda, l'alumna de 3D Jordina Verdaguer ens ha cantat Yo te esperaré, cançó interpretada per Cali & El Dandee.