dijous, 10 de maig del 2018

GUIATGE GEOLÒGIC PER LA VALL DE SANT DANIEL


El passat 5 de maig, els alumnes de 2n de batxillerat que cursen Ciències de la Terra al JVV, es van encarregar del guiatge geològic del Geolodia 2018 a Girona.

La Nora Hosta, la Júlia Pérez, l’Adam Manyé, l’Ion Serra, la Mirem González i la Clara Vergés van dirigir diversos grups de 25 persones per set punts d’interès geològic de la Vall de Sant Daniel. Els nostres alumnes van col·laborar amb geòlegs professionals, els quals van explicar diverses curiositats sobre fòssils, pous artesians, aigües radioactives, hidrogeologia i el treball de la pedra a la Vall de Sant Daniel.

El Geolodia se celebra cada any arreu de l’Estat espanyol per tal de difondre la geologia i fer conèixer als ciutadans els aspectes geològics més rellevants del seu municipi. Aquesta festa de la geologia està organitzada i coordinada per la Sociedad Española de Geología i l’AEPECT. A la demarcació de Girona, enguany l’ha organitzat el grup de recerca GEOCAMB de la UdG i l’Ajuntament de Girona i ha comptat amb la col·laboració del Seminari de Biologia i Geologia de l’Institut Jaume Vicens Vives.
Gabriel Mercadal
Professor de Ciències de la Terra