dimarts, 21 de novembre del 2017

LA RECERCA EXPERIMENTAL

Dins la Setmana de la Ciència, dimecres 15 de novembre l’alumnat de 1r de batxillerat va anar al Teatre de l’Institut a escoltar una conferència col·loqui a càrrec de la professora universitària Anna Ribes. Aquesta conferència l’ofertava el Departament d’Ensenyament.

El dia 15 de novembre els alumnes de 1r de batxillerat vam assistir a una conferència a càrrec de l’Anna Ribes Palom, professora del departament de Geografia de la Universitat de Girona.

Ens va explicar breument com va arribar a ser investigadora i el seu interès per la geografia i la hidrologia específicament. Ens va mostrar imatges d’alguna inundació de Girona, i vam veure com fa tres anys, encara que l’atenció estava posada en la nova estació de l’AVE que s’havia inundat, els rius van estar a punt de desbordar.

Fotografia: Dani Bartomeu

Després, va procedir a explicar-nos un projecte d’investigació on està treballant com a part d’un equip de la Universitat de Girona. Aquest projecte, d’àmbit europeu i anomenat EURWATHER, té com objectiu revaloritzar els canals i rius petits com a béns d’interès turístic i cultural. L’equip de la UdG es va centrar en els canals del Baix Ter. Per aconseguir aquest objectiu el primer que van haver de fer va ser un inventari amb tots els punts d’interès. Un cop construïda la base de dades, van dissenyar uns itineraris per recórrer els canals passant per els punts catalogats. Finalment, es van dedicar a una tasca de difusió: han creat una web pel projecte, han utilitzat la plataforma izi.travel per fer públiques aquestes rutes, van confeccionar uns fulletons informatius i ara es troben en el procés de fer un vídeo promocional.

En conclusió, fent servir el projecte com exemple ens va explicar com es poden combinar i utilitzar diverses disciplines en la realització d’una mateixa tasca.

Sergi Soler
Alumne de 1r de batxillerat