La professora de Projecte i Hort, Sílvia Franch, ens explica els avantatges de consumir fruita i verdura de temporada.
A continuació podeu veure el d’en Daniel Vásquez.
Avui
en dia, menjar fruites i verdures fora de la seva temporada és fàcil: cultiu en
hivernacles i mitjans de transport que en faciliten la seva importació. Però,
val la pena?
DESAVANTATGES
de comprar productes fora de temporada:
-
Són
cars. La millor relació qualitat/preu es troba en els productes de temporada.
-
Les
seves propietats organolèptiques són de menys qualitat.
-
Són
menys sostenibles amb el medi ambient. Tenir productes fora de temporada
implica l’aplicació de cultius intensius i una xarxa de transport per a la seva
importació. Això repercuteix en la contaminació ambiental i la despesa
energètica.
La Sílvia també ens comenta que l’alumnat
de Projecte i Hort de 4t d’ESO ha fet
un calendari amb les fruites i verdures de la tardor. En faran un retallable per poder-lo enganxar on es vulgui.
A continuació podeu veure el d’en Daniel Vásquez.