dissabte, 17 de desembre del 2016

L'AULA D'ACOLLIDA VISITA LA BIBLIOTECA CARLES RAHOLA

Aquest curs 2016-2017 els alumnes de l'aula d'acollida de l'institut Jaume Vicens Vives també hem anat a la biblioteca Carles Rahola per veure i aprendre com funciona.

Diana, la monitora que ens va fer la visita, ens va dir que és la més gran d'Espanya. Té les parets de vidre i per això hi entra molta llum natural. Això ens ha agradat molt. Té tres plantes i és molt nova: al desembre farà dos anys que va obrir les portes.


Abans la biblioteca era a la Casa de Cultura, a la plaça de l'Hospital, però era petita i antiga. Antigament era a l'Institut Vell de Girona.

Vam visitar primer la sala infantil. Hi ha una pissarra molt gran que ocupa tota la paret. Hi havia dibuixos, endevinalles, un poema, un refrany... Ens va agradar molt perquè és molt gran, hi ha catifes per seure al terra i la pissarra per escriure. Els dissabtes al matí hi canten cançons de bressol per als nadons.

Després vam visitar la sala juvenil. Hi havia còmics, revistes, pel·lícules, ordinadors, llibres en altres llengües, jocs de taula...

Va ser molt interessant veure com es retornen els llibres de préstec. La màquina és molt intel·ligent i funciona com un semàfor amb el llum verd i vermell. Quan un llibre és d'una altra biblioteca ho nota i el posa en un carro diferent. Si poses els llibres apilats també ho detecta.


Podem treure de préstec fins a 15 llibres, 5 CD's, 5 pel·lícules i 5 revistes.

Els que no teníem carnet vam omplir els papers per sol·licitar-lo. Els menors de 14 anys hi haurem d'anar acompanyats dels nostres pares.

A la biblioteca, a més de llegir llibres, podem fer deures amb ordinador, jugar a jocs de taula, escoltar música...

La biblioteca té pàgina de Facebook on hi ha totes les activitats que fan. Tots podem participar-hi!

Cinthia Amador, Daniel Vásquez, Haidy Estrella, Mohamed Konteh, Mohammed Zannouti, Nino Abramia, Wuilliam Guiao, Wilmer Reyes i Yerison Rodríguez
Alumnes d’aula d’acollida