dimecres, 11 de novembre del 2015

INNY 2ª EDICIÓ

El 3 de novembre, Girona va tornar a ser seu d'un dels actes d'INNY (http://www.inny.cat). Tal i com defineixen els organitzadors, “INNY és una organització sense ànim de lucre totalment autogestionada per un grup de joves d’entre 15 i 25 anys. La nostra missió principal és esdevenir un punt d’intercanvi de projectes de vida singulars i juvenils, tot potenciant la proactivitat i l’apoderament personal. Ens alimentem de l’esperit emprenedor personal, acadèmic i professional que rau en cadascun de nosaltres”.

Els ponents i el presentador
 El nostre institut va assistir amb tot l'alumnat de 1r de Batxillerat, així com amb l'alumnat de 2n que cursa l'assignatura d'Economia de l'Empresa II.

Cal fer una valoració molt positiva de l'acte INNY a Girona. Enguany l'enfocament va ser diferent al del curs anterior, posant èmfasi en 4 històries de superació personal (emprendre és superar-se) protagonitzades per l'Alba Coll, en Santi Pozo, la Carla Herrero i en Pau Carbonell. Les quatre històries varen provocar, realment, l'emoció en el jovent que hi assistia.

La primera a intervenir va ser l'Alba, una noia de 20 anys que ens va explicar la seva heroica lluita contra el trastorn alimentari que va patir. Avui dia impulsa i treballa en una fundació per a ajudar joves que pateixen aquests problemes.

En segon lloc va intervenir en Santi. Va comentar que de petits, en certa mesura, ens venen que podem ser els “reis del mambo”, però les coses van canviant i quan arribem a batxillerat hem de decidir. Va intentar estudiar enginyeria (ja que ho feien els seus amics) però no se'n va sortir. Finalment, va acabar fent de cambrer, fet que li va permetre desenvolupar habilitats com, per exemple, el tracte amb el públic. Es va aficionar al “downhill”, un esport que consisteix en baixar per carreteres amb un cert desnivell amb un “skate”. En una ocasió va caure, va destrossar el casc que portava i això el conduí, amb altra gent, a tirar endavant un projecte emprenedor dissenyant cascos adients per a aquest esport. La marca d'aquests cascos porta per nom “Yaya”.

En tercer lloc va intervenir la Carla, explicant-nos el seu cas de lluita contra problemes d'obesitat, refús social i dificultats amb els estudis que, finament ha superat. Avui dia està tirant endavant un projecte emprenedor.

Finalment, en Pau Carbonell, jugador i entrenador d'hoquei ens va explicar la seva història. Entrena un equip d'hoquei patins integrat per persones amb diversitat de capacitats i que han participat als “Specyal Olympics” de Seül. Li agrada al que es dedica i no ho fa per altruisme, sinó per egoisme, ja que és feliç fent aquesta tasca. I no s'avergonyeix de dir-ho.

Com podeu veure, històries molt impactants però que varen arribar al jovent que omplia de gom a gom l'auditori.

Antoni Cosgaya Martínez
Professor d'Economia
Els nostres professors i alumnes abans de l'inici de la xerrada