dijous, 29 d’octubre del 2015

SORTIM DE GRESCA

El dia 20 d’octubre, la Policia de Girona ens va explicar tots els perills amb els quals ens podem trobar i totes les precaucions que hem de prendre per Fires i Barraques de Girona.

Per Fires de Sant Narcís, és molt fàcil robar degut a la multitud que es reuneix en un lloc concret. Tenim contacte amb tanta gent que és més difícil adonar­nos quan ens posen la mà a la butxaca.

A part dels robatoris, també ens podem trobar amb altres perills com, per exemple, violacions. Gairebé cada any, per Fires de Sant Narcís hi ha una o més violacions a la nit, aprofitant que hi ha gent que torna sola a casa i viu per carrers foscos i poc transitats. Per evitar aquesta mena de perills, hem de passar pels carrers més transitats i més lluminosos que puguem.

Tornant als atracaments, poden ser molt diversos. Des d’atracadors que només et demanen els diners que portes fins a atracaments a mà armada que et demanen tot el que portis a sobre. Fins i tot, ens poden demanar la roba que portem i que poden vendre a un preu considerable. En aquest sentit, si la nostra roba és més cara, els pot interessar més que si és barata.

Si tot i prendre precaucions ens roben i el lladre o lladres tenen la cara al descobert, el més important és mirar a l’atracador fixament a la cara, perquè quan l’anem a denunciar, puguem descriure la cara i sigui més fàcil que la Policia el localitzi.

L’agent que ens va fer la xerrada ens va recomanar que, quan anem a un concert o a les barraques, portem una ronyonera penjada a la part davantera del tronc. Així serà molt més difícil que ens robin.

En el cas que no vulguem portar una ronyonera, podem optar per repartir-nos els diners... per tot el cos. Així, si portem dos bitllets de 5€, potser no ens ho roben tot.

Un altre perill que ens ha explicat l’agent de la Policia han estat els comes etílics que pateixen cada any diversos adolescents per Fires.

Més enllà de perills, també hi ha delictes que cal evitar com, per exemple, beure alcohol, o fumar (tabac o marihuana) essent menor.

L’últim consell del Policia va ser que sempre hem de portar el DNI a sobre, tant per si cometem algun delicte, com per si alguna vegada caiem inconscients i ens han de poder identificar per avisar als nostres pares que som a l’hospital.

En resum,  el millor que podem fer en època de Fires i Barraques, és prevenir tots aquests perills, i saber gaudir sense cometre imprudències.
Mauro Gasull
Alumne de 4t d’ESO