divendres, 23 d’octubre del 2015

CONFERÈNCIA: "ELS DRONS I LES SEVES APLICACIONS A LA INDÚSTRIA I LA CONSTRUCCIÓ"

El dijous 15 d'octubre, els alumnes de 4 ESO de l' itinerari de Tecnologia van anar a l' Escola Politècnica Superior de la UdG per assistir a la conferència “Els Drons i les seves aplicacions a l'arquitectura i la construcció” impartida per Jordi Guerrero Martín. A la conferència es van presentar les aplicacions dels drons en el sector de la construcció, que inclou feines de manteniment i revisions d'edificis, monitoratge d'edificis, mapes cadastrals, ortomosaic georeferencials, modelatge en 3D i filmació amb càmeres tèrmiques. Sens dubte, l'aplicació dels drons està revolucionant les feines tradicionals en el món de l' arquitectura i la construcció, amb treballs de molta qualitat i costos més baixos.

El conferenciant, Jordi Guerrero, de la Starup Dron Visual, té amb una àmplia experiència com a operador aeri, i va explicar de primera mà amb aplicacions pràctiques i imatges reals els projectes que ha dut a terme. Cal destacar la filmació de l'interior de la Catedral de Girona, amb unes imatges espectaculars des de punts de vista que no s'havien aconseguit fins ara de la manera tradicional.


També va tractar la normativa actual de seguretat i la legislació d'un sector que canvia a un ritme vertiginós. Va ensenyar diferents tipus de drons amb els que treballa habitualment i en va explicar les característiques tècniques.

El nivell d'interès dels assistents, alumnes del nostre i altres instituts, es va pogder comprovar en el nombre, la diversitat i la profunditat de les preguntes realitzades al final de l'acte, que gràcies a les respostes clares i entenedores del conferenciant, van satisfer dubtes molt diversos. Per tot plegat, els assistents van qualificar la conferència com a molt interessant i recomanable.

Rocio Gomila i Jordi Xargay
Professors de Tecnologia