diumenge, 16 de març del 2014

VISITEM EL SALÓ DE L'ENSENYAMENT (1BAT)

El passat dia 14 de març els alumnes de 1r de Batxillerat van passar el matí al Saló de l’Ensenyament, organitzat a Barcelona amb el propòsit d'orientar els joves de cara al seu futur professional.

Els alumnes han disposat d’unes tres hores per moure’s lliurement per tot el recinte, que incloïa parades de totes les universitats de Catalunya on s'explicaven els graus que ofereixen. A més, hi havia també tot tipus de propostes per a l’educació, des de cursos en anglès a cursos de formació professional d’àmbits tan diversos com ara els videojocs i l’estètica. Cal destacar la presència d’una àrea anomenada “Espai ciència” on els alumnes han pogut participar en diversos tallers relacionats amb l’àmbit científic, com per exemple l'observació amb microscopi de roques o l'observació d’impressores 3D.

Hem parlat amb els alumnes un cop finalitzada la sortida per tal que fessin una valoració sobre l’assistència a aquest esdeveniment, i l'opinió majoritària ha estat que els ha proporcionat una informació a la qual no és fàcil d’accedir, com per exemple les sortides professionals de cada un dels estudis. Alguns fins i tot han fet ús del servei d’orientació acadèmica, que els ha ajudat en la seva decisió de com seguir els estudis un cop acabat el Batxillerat. En resum, doncs, les opinions favorables demostren que assistir al Saló de l’Ensenyament ha ajudat els alumnes de Batxillerat  a decidir, entre d'altres coses, quins estudis volen seguir un cop acabada la seva etapa acadèmica actual.

Text i fotografia: PAU BATLLE (1BAT A)