divendres, 28 de març del 2014

BARCELONA: BARCINO ROMANA I COSMOCAIXA



El passat dijous 27 de març, els alumnes de Llatí i de Física de 4t d'ESO vam anar d’excursió a Barcelona. Els primers vàrem anar a veure la Barcino romana, i els segons a CosmoCaixa.
A l’assignatura de Llatí havíem treballat la ciutat romana, amb la muralla, la necròpolis, el temple,... i a Barcelona vam poder veure perfectament com eren les antigues ciutats romanes. Actualment encara es conserva en bon estat una part de la muralla i també el fòrum, lloc on es creuaven els dos carrers principals, el Cardos i el Decumanus, i on encara ara hi ha el temple d'August, que es pot visitar tot i ser dins d’una casa. El fòrum era antigament la plaça central on s'hi emplaçaven les entitats governamentals de la ciutat, l'actual Plaça Sant Jaume, on es troben avui l’ajuntament de Barcelona i la se de la Generalitat de Catalnya.
Més tard vam poder veure la necròpolis que, com era costum a l’antiga societat romana, es trobava fora de la muralla, i Barcelona no n'era na excepció. A la reconstrucció de la necròpolis que vam poder veure hi havia algunes tombes amb les seves respectives inscripcions, ja que els romans pensaven que la persona seguia viva si algú que la recordava. Era en aquest sentit que emplaçar les inscripcions i les cendres dels difunts a prop de la carretera era més car ja que era més fàcil recordar-los.
Un cop finalitzat el recorregut, vam agafar l’autobús, i vam anar al CosmoCaixa, on ens vam retrobar tots els alumnes i allà vam dinar. Havent dinat vam tornar cap a Girona.

Text: JOAN FONALLERAS (4ESO C)