dijous, 17 de gener del 2013

ELECCIONS CONSELL ESCOLAR 2013

El dia 16 de gener l'alumnat de tots el cursos, des de 1r d'ESO fins a 2n de batxillerat, va participar en una votació per triar els estudiants que ens han de representar en el consell escolar durant els pròxims 4 anys. Els 4 alumnes que presentaren la seva candidatura foren:
·         Marina Verdaguer Alzina (3ESO C)
·         Josep Riera Roure (3ESO C)
·         Nora Lorenzo Sunyer (3ESO C)
·         Lluc Huguet Verdaguer (4ESO A)
El participants (la majoria delegats d'aula) van haver de fer una instància que van lliurar a la directora. Un cop acceptada la sol·licitud, i amb el vistiplau de la direcció del centre, els candidats van anar a presentar-se a totes les aules. Els resultats de les eleccions foren els següents:
·         1r lloc: Lluc Huguet Verdaguer
·         2n lloc: Marina Verdaguer Alzina
·         3r lloc: Josep Riera Roure
·         4t lloc: Nora Lorenzo Sunyer
També es van elegir els professors i els pares que hauran de constituir el nou Consell Escolar. Els professors elegits foren:
·         Rafel Mas Juli
·         Rosor Rabassedas Pagès
·         Marta Orts Alís
·         Joan Vivó Martinell
I els pares:
·         Lluís Pi Negre
·         Dolors Gras Sierra
·         Patrícia Montesinos Cerro
·         Iolanda Pelegrín Ferrer

Alguns dels candidats a ser representants del Consell Escolar ens expliquen la seva experiència:
▪ Com és que vas voler presentar-te per ser representant del Consell Escolar?
En Josep Riera Roure s'hi va presentar ja que és una experiència que el pot ajudar a millorar moltes coses d'ell mateix. També per conèixer millor l'institut i l'opinió de l'alumnat. Pensa que és bo per aconseguir el que vol, perquè al mateix temps també li agrada escoltar i debatre les opinions dels altres.
La Nora Lorenzo ens diu que troba que és una feina força important, ja que tots els alumnes hem de tenir una representació per tal d'acordar decisions. També s'hi va presentar perquè li feia il·lusió formar-ne part i viure aquesta experiència.
▪ Quins objectius té un representant del Consell Escolar?
En Pep Riera afirma que el més important és escoltar el que es diu a les reunions del Consell i aportar la teva opinió sobre el que es debat. També cal anar a les reunions de delegats per escoltar propostes, queixes, millores de l'institut...Les que es puguin dur a terme es presentaran davant dels representants del Consell Escolar.
La Nora Lorenzo ens comenta que l'objectiu principal dels representants és ser la veu dels alumnes, per tant, defensar les propostes d'aquests respectant les opinions dels altres membres. També és important tenir com a objectiu que tothom se senti còmode a l'institut.
Si un vol plegar més aviat, ho pot fer? Com?
Els candidats que s'hi han presentat ens diuen que depèn de la causa: pots fer-ho si has de marxar del centre o per incompatibilitat d'horaris. Cal, però, comunicar-ho a la direcció del centre i tornar a convocar eleccions per substituir la persona que deixa el Consell Escolar.
Text: PAULA SAU (3ESO C)