dimecres, 20 de novembre del 2019

INICI DEL PROJECTE ROSSINYOL

El passat divendres 29 de novembre, 4 alumnes d’aula d’acollida del nostre institut, Xinyi Ma (1A), Danny Zúñiga (1B), Tahsin Ahmed (1D) i Dereck Vásquez (2C), van assistir a l’acte d’inauguració del Projecte Rossinyol, que va tenir lloc al Centre Cultural de la Mercè. 

Tots ells han estat escollits per participar en aquest projecte de mentoria en què es formen parelles entre estudiants universitaris voluntaris (mentors/es) i alumnes de primària i primer cicle de secundària nouvinguts a la ciutat (mentorats/des). 

Durant els propers sis mesos, les parelles es trobaran 3 hores per setmana fora de l’horari escolar per intercanviar experiències, compartir vivències, i participar en activitats culturals, de lleure i de descobriment de la ciutat. El requisit bàsic és que mentors/es i mentorats/des es comuniquin entre ells en català en la mesura del  possible. 

Aquest Projecte, que es va estrenar el curs 2005-2006 a la nostra ciutat, està impulsat per la Universitat de Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i els centres educatius participants. Té com a finalitat ajudar els joves nouvinguts d’origen estranger amb la seva integració social, cultural i lingüística, així com pretén afavorir-ne el desenvolupament personal i formatiu.  Igualment, amb aquest projecte, la UdG també vol contribuir a la formació i sensibilització dels estudiants universitaris en la diversitat cultural i la inclusió social. Així doncs, representa una gran oportunitat tant per als mentors/es com per als seus mentorats/des. 

En aquesta festa d’inici, hi va participar també l’alcaldessa, Marta Madrenas, que va aprofitar per donar la benvinguda institucional a aquests alumnes i va elogiar la força i el valor d’aquest projecte. 

Enguany, hi participen 30 alumnes universitaris i 30 alumnes d’escoles i instituts de la ciutat. Juntament amb el nostre centre, també hi participen els centres següents: Escola Carme Auguet, Escola Josep Dalmau Carles, Escola Àgora, Escola Santa Eugènia, Escola Cassià Costal, Escola Pericot, Institut Montilivi i Institut Ermessenda.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada