divendres, 22 de novembre del 2019

ACTE DE LLIURAMENT DE DIPLOMES DEL BATXILLERAT INTERNACIONAL

El dissabte 16 de novembre va tenir lloc l'acte de lliurament de diplomes del Batxillerat Internacional a la promoció 2017-2019. El conferenciant va ser Pol Torrent, exalumne del BI i graduat en matemàtiques i enginyeria física per la UPC. Actualment és director de projecte a l’empresa de software Wiris. Va donar un missatge molt optimista als graduats d'enguany explicant que, tot i que els dos cursos de BI i els estudis universitaris són durs, també són plens de vivències intenses i
grans aprenentatges que cal aprofitar al màxim.




També vam gaudir del discurs de Laura Solé i d’Arnau Lleixà que, com a representants de tots els
companys de promoció, van relatar de forma amena el pas d'aquests dos anys per l'institut, explicant
anècdotes viscudes a les aules, en les sortides o en les festes.




Vam comptar amb la presència de la senyora Eva Palau, regidora d'esports i educació i de la senyora
Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, que va felicitar els graduats, les seves famílies i l'equip docent.



Durant l'acte vam poder gaudir de dues peces musicals interpretades per alumnes de BI d’aquest curs
2019-2020 i vam riure amb el recull de fotografies que havien preparat els nois i noies.
Es va cloure l'acte amb un esmorzar a fora, que tot i que el matí era fred, va permetre als assistents
intercanviar impressions i felicitacions.



dimecres, 20 de novembre del 2019

INICI DEL PROJECTE ROSSINYOL

El passat divendres 29 de novembre, 4 alumnes d’aula d’acollida del nostre institut, Xinyi Ma (1A), Danny Zúñiga (1B), Tahsin Ahmed (1D) i Dereck Vásquez (2C), van assistir a l’acte d’inauguració del Projecte Rossinyol, que va tenir lloc al Centre Cultural de la Mercè. 

Tots ells han estat escollits per participar en aquest projecte de mentoria en què es formen parelles entre estudiants universitaris voluntaris (mentors/es) i alumnes de primària i primer cicle de secundària nouvinguts a la ciutat (mentorats/des). 

Durant els propers sis mesos, les parelles es trobaran 3 hores per setmana fora de l’horari escolar per intercanviar experiències, compartir vivències, i participar en activitats culturals, de lleure i de descobriment de la ciutat. El requisit bàsic és que mentors/es i mentorats/des es comuniquin entre ells en català en la mesura del  possible. 

Aquest Projecte, que es va estrenar el curs 2005-2006 a la nostra ciutat, està impulsat per la Universitat de Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i els centres educatius participants. Té com a finalitat ajudar els joves nouvinguts d’origen estranger amb la seva integració social, cultural i lingüística, així com pretén afavorir-ne el desenvolupament personal i formatiu.  Igualment, amb aquest projecte, la UdG també vol contribuir a la formació i sensibilització dels estudiants universitaris en la diversitat cultural i la inclusió social. Així doncs, representa una gran oportunitat tant per als mentors/es com per als seus mentorats/des. 

En aquesta festa d’inici, hi va participar també l’alcaldessa, Marta Madrenas, que va aprofitar per donar la benvinguda institucional a aquests alumnes i va elogiar la força i el valor d’aquest projecte. 

Enguany, hi participen 30 alumnes universitaris i 30 alumnes d’escoles i instituts de la ciutat. Juntament amb el nostre centre, també hi participen els centres següents: Escola Carme Auguet, Escola Josep Dalmau Carles, Escola Àgora, Escola Santa Eugènia, Escola Cassià Costal, Escola Pericot, Institut Montilivi i Institut Ermessenda.






SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

Aquesta és la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR).
 
La Prevenció dels Residus és el pas més important dins la gestió dels mateixos. Reduir la generació de residus és ja una obligació legal a nivell europeu i una necessitat ambiental imperant. Per això el nostre centre aposta per accions que redueixin la generació de residus com per exemple, dur l'esmorzar amb embolcalls reutilitzables com el boc'n'roll o la carmanyola, en detriment dels embolcalls d'un sol ús com el paper d'alumini, el paper film,...

Potenciar hàbits de consum més sostenibles i emfatitzar comportaments més respectuosos amb el nostre entorn són prioritats per el nostre centre, així com conscienciar i mostrar l'impacte que tenen els residus mal gestionats sobre el medi ambient, per això treballem per tenir els patis nets, les aules més netes i els residus al contenidor que els hi pertoca . El planeta i els recursos són finits, hem de buscar maneres de produir i consumir de forma més sostenible.
El millor residu és aquell que no es genera!! 
 

divendres, 8 de novembre del 2019

Acte de la Fundació Cellex

El passat dissabte 26 d’octubre es va celebrar novament l’Acte de Reconeixement dels Alumnes Becats del Programa CiMs+Cellex a l’Auditori de l’edifici Vèrtex de la UPC. Els estudiants amb aquesta distinció del Batxillerat Internacional, tant de l’Institut Jaume Vicens Vives com de l’Aula Escola Europea, no ens ho vam perdre.


Vam assistir-hi a les 12 del migdia, juntament amb la directora Rosor Rabassedas, la coordinadora del Batxillerat Internacional Farners Brugués i la nostra professora d’anglès Anna Masós. També ens van acompanyar familiars, amics, i l’Alfons, que ens ajuda a l’alberg i a la residència.
El propòsit principal de la trobada formal era el reconeixement i l’acreditació dels 24 nous becats de primer de batxillerat de la 8a promoció del programa i el lliurament de diplomes als titulats de la 6a promoció que ja són a la universitat. Dos representants d’aquestes generacions ens van oferir unes breus però interessants al·locucions d’agraïment: Gabriel Badia (del centre) va representar la promoció que comença i Míriam Lorenzo la que va acabar el curs passat. 
 
L’acte va ser conduït i presentat pel catedràtic Pere Pascual i vam poder escoltar intervencions d’exitosos alumnes de la 1a promoció, del representant de la Fundació Cellex Josep Grané, del rector Franscesc Torres, d’autoritats del Departament d’Ensenyament i la ponència autobiogràfica relacionada amb la robòtica, de la matemàtica i investigadora Júlia Borràs. La música clàssica de Rachmaninoff i Kreisler va amenitzar la vetllada.


Es va cloure la reunió amb un còctel i un piscolabis exquisits al pati exterior. Els presents vam aprofitar per felicitar-nos, fer petar la xerrada, fer-nos fotografies de grup i acabar de gaudir de l’esplèndid i assolellat dia que feia a Barcelona.


dijous, 7 de novembre del 2019

TREBALLS DE RECERCA


Dins el marc dels Treballs de Recerca de Batxillerat, aquí teniu un vídeo per recordar que cal cuidar, respectar i conservar els cetacis a les nostres costes.

Autor: Gerard Aulet