dilluns, 11 de juny del 2018

XERRADA SOBRE ELS REFUGIATS


Dimarts 5 de juny, a les dos últimes hores els alumnes de 3r d’ESO vam anar al Teatre a escoltar una xerrada sobre els refugiats a càrrec de l’ONG ACNUR.

Al principi ens van posar un vídeo sobre els refugiats que explicaven perquè van haver de marxar del seu país i els motius principals són per temes polítics, per guerres o per l’orientació sexual de la persona.

Ens van parlar dels camps de refugiats i que la majoria de gent de mitjana s’hi passa uns 17 anys, quan en teoria “només” s’hi haurien d’estar 3 anys. També ens van parlar sobre els refugiats que venen a Catalunya cada any i quin percentatge son els que els fan tornar al seu país.

A la segona part de la xerrada va parlar la Romina, una refugiada veneçolana que ens va explicar la seva història. Ella ha hagut de passar per coses que ningú hauria de passar. Ha hagut de marxar del seu país per fer bé el seu treball de fiscal i per detenir  la gent que havia de detenir i per no voler ser corrupte, va estar en perill de mort abans de venir a Catalunya i també han amenaçat a la seva família.

És una historia molt emotiva que et fa reflexionar sobre les circumstàncies que ha hagut de viure molta gent. Els refugiats no estan aquí per treure'ns la feina o la casa, sinó que estan aquí pel seu propi be i també per poder viure lliures. 
Àfrica Vila

Alumna de 3r d’ESO