L’hort ja està a punt de donar els
primers fruits d’aquest curs, aviat podrem collir enciams i bledes. Les
pluges d’aquests darrers dies li ha anat molt bé a la terra i a les hortalisses
que hi tenim plantades: els alls,
les cebes, les faves i els ravenets.
També hi tenim plantats pèsols, però algun animal se’ls ha
menjat i només uns quants han sobreviscut, tot i així són molt petits i no
sabem si arribaran a créixer i a donar fruit.
Durant aquest hivern, també hem netejat
el bosc mediterrani que tenim al centre i hem plantat una pomera de la varietat
Fuji, que ens va cedir els Amics de la UNESCO de Girona, en motiu del Dia de la
Pau.
El nostre hort es natural, no fem
servir productes químics i l’adob es natural.
Els encarregats de gestionar aquest
hort i el bosquet mediterrani, són un grup d’alumnes de 4t d’ESO C i D. També
us convidem que doneu una ullada al blog
del Vives Verd, allà hi expliquem totes les activitats que anem fent a
l’hort i també parlem d’alimentació.
No
oblideu que les fruites i verdures han de tenir un pes important en la nostra
alimentació i millor si són de temporada i de proximitat.
Es
recomana 5 racions de fruita fresca i verdura al dia.
Es
proposa un plat en què: la major part l’ocupen les verdures i hortalisses, després
els farinacis, mentre que es reserva una petita part per als aliments proteics
(carn, peix, ous i llegums). Les postres estan constituïdes per fruita fresca
i, com a beguda, aigua.
*Recomanacions fetes pel Departament de Salut de la Generalitat de
Catalunya
Sílvia Franch
Professora d’Hort