dilluns, 28 d’octubre del 2013

LLIURAMENT DE DIPLOMES DEL BATXILLERAT INTERNACIONAL

El dissabte 26 d'octubre, al teatre del nostre institut, va tenir lloc el lliurament dels diplomes del programa Batxillerat Internacional a la trentena d’alumnes de la promoció 2011-2013. En aquest exigent programa, que al centre Jaume Vicens Vives es realitza des de l’any 1998, hi participen estudiants de tot Catalunya que busquen assolir l’excel·lència en diversos camps d’estudi.

L’acte va començar a les onze del matí i, després de la imprescindible foto de grup, va començar amb un recull de fotos d’aquests dos anys de les més variades experiències viscudes pels estudiants. Presidiren l’acte el senyor Pere Batlle, patró de la fundació Jaume Vicens Vives; la senyora Isabel Muradàs, regidora de l’ajuntament; la senyora Mercè Juanola, inspectora d’Ensenyament de la província de Girona i, segurament ja les coneixereu, la senyora Elisabet Saguer, directora del nostre institut; la senyora Pilar Escriche, coordinadora del Batxillerat Internacional, i les senyores Lluïsa González i Anna Valls, tutores dels alumnes graduats.

Els estudiants reberen els més diversos elogis per part de les esmentades persones. Aquestes felicitacions sobretot es van centrar en l’esforç i el treball realitzats pels alumnes per tal d’aconseguir treure el millor d’ells mateixos, especialment en uns moments tan difícils com els que està travessant el món. Es van valorar la compenetració i la bona convivència entre els membres de la classe, la seva defensa dels ideals del Jaume Vicens Vives: l’esperit crític, el pluralisme, la tolerància i l’excel·lència; així com la valentia que van mostrar a l’hora de decidir-se a afrontar un repte tan difícil com és el Batxillerat Internacional. Finalment, se’ls animà a continuar amb el mateix esperit durant els molts anys que encara els queden per davant. També es recordaren els moments més entranyables viscuts per la classe.

Després de les felicitacions, es va viure un moment molt emotiu quan es va poder contactar per Skype amb una alumna, Marta Aliu, que no havia pogut assistir a l'acte perquè ha tingut la sort de poder estudiar en una universitat estrangera, on es trobava en aquells moments. Se li va donar l’enhorabona per haver aconseguit el diploma, que va ser recollit pels seus pares.

A continuació, lliuraren els diplomes la senyora Pilar Escriche, la senyora Lluïsa González i quatre alumnes que aquest any han començat el primer curs de Batxillerat Internacional. Aquests darrersinterpretaren un petit concert de tres peces: Lluc Solés al piano, Miquel Grau a l’oboè, Carme Homs al violí i Núria Plana al violoncel.

Finalment, l’acte acabà quan l’alumna Mariana Linares cantà la cançó ‘The Best Day’ a cappella, i amb un petit piscolabis.

Text: ANDREU SABATER (1BAT A)