dimecres, 5 de desembre del 2012

PONTS DE TERCER D'ESO

Els alumnes de tercer d'ESO, a l'assignatura de Tecnologia, ens dividim en dos grups: un dia de la setmana anem al taller, i l'altre anem a classe i fem teoria. Quan anem al taller la nostra feina consisteix a fer treballs amb fustes, o bé electrònica. El nostre primer projecte era la construcció d’un pont de fusta (contingut que tractàvem a les sessions teòriques) en grups de dues o tres persones.
Fer aquests ponts ens han suposat unes 4-5 sessions de feina. Primer ens vam dedicar a dissenyar-lo de manera més o menys lliure, tenint en compte els materials de construcció, i com faríem que s’aguantés.
Després ja vam començar a tallar fusta amb les màquines. Un cop tota tallada, el professor Xavier Bramon ens va proporcionar unes pistoles de silicona i vam començar a enganxar la fusta. N'hi havia que tenien més pràctica que d'altres, però al final tothom en va aprendre. També hi va haver alumnes que van preferir utilitzar altres mètodes com claus i fils. Al final els vam haver de presentar i, com en la majoria dels treballs, vam haver de fer-ne una memòria.
Text: JOAN FONALLERAS (3ESO C)