dilluns, 17 de desembre del 2012

HORT

Els alumnes de 4rt ESO E s’encarreguen de l’hort de l’institut. Quan vàrem arribar el mes de setembre tot era brut, hi havien crescut males herbes, la terra estava molt compacta, etc. Així doncs, abans de començar a plantar verdures havíem d’adequar el terreny.
Primer de tot vàrem arrencar les males herbes, després vàrem cavar la terra per facilitar el treball amb maquinària. Un pare se’ns va oferir com a voluntari per passar el motocultor. Abans de passar-lo, però, vàrem adobar el terreny amb fems de cavall que ens va facilitar un altre voluntari, l’Andreu F. Casas.

Després d’això ja teníem l’hort a punt per plantar-hi les primeres verdures típiques del mes d’octubre (cols, coliflor, enciams i escaroles). Altres feines que s’estan duent a terme a l’hort són: anivellar-lo, netejar l’entorn de males herbes i treure les pedres.

El mes de novembre per la lluna que pertocava s’han plantat faves. Si passegeu per l’institut i veniu a l’hort, podreu observar com ha millorat aquest tros des que el curs va començar fins ara, i com han crescut les verdures!!!



Text i fotografies: SÍLVIA FRANCH (Professora d’Hort)