divendres, 16 de desembre del 2011

NADAL A L'INSTITUT

PONSÈTIES
Aquests dies de desembre, els alumnes del nostre institut poden veure el passadís principal ben engalanat: sobre els armariets blancs lluen unes magnífiques ponsèties de fulles verdes i roges que anuncien l’arribada d’aquest esdeveniment tan esperat que és el Nadal. Aquestes plantes han arribat a l’institut gràcies a l’amabilitat de l’AMPA, que ha volgut participar així en la creació d’aquest ambient nadalenc i que fa que el camí cap a les aules sigui molt més alegre i agradable.
Sobre els armariets, les ponsèties i les caixes de Nadal


PESSEBRES I CAIXES DE NADAL
En un racó, una variada exposició de pessebres recorda l’origen d’aquesta celebració: els nois i noies de segon i de tercer, fent treballar la imaginació, han creat uns dissenys d’allò més personalitzats. A partir d’una caixa, que han omplert amb diversos objectes, ens han comunicat què significa per a ells l’esperit del Nadal: alguns han reproduït escenes on els protagonistes eren Sant Josep, la Mare de Déu i el nen Jesús acompanyats dels tres Reis Mags; d’altres han escollit la xemeneia i l’avet com a símbols d’aquests dies de caliu familiar, d’estar amb els nostres al voltant d’una taula ben parada i farcida d’aliments suculents...; hi ha qui ha imaginat tions, paisatges nevats, copes de celebracions, estels de Nadal, ... fins i tot n’hi havia algun que ens animava amb les seves llumetes intermitents de colors. Felicitats al Departament d’Educació Visual i Plàstica i a tots els artistes per aquest quadre meravellós que ens recorda, cada vegada que hi passem per davant, que el Nadal és aquí mateix.


Racó de les caixes de Nadal




CONCERT DE LA GIRONA BANDA BAND


La Girona Banda Band en acció

Cal fer esment també del concert que la Girona Banda Band ens va oferir divendres a les 8 del vespre, obert a tot aquell que hi volgués assistir. Gairebé quaranta músics de totes les edats i condicions, molts d'aquests vinculats a l'institut, dalt de l’escenari del teatre, ens posaren la pell de gallina amb la seva música.

La sorpresa, però, va ser que abans del repertori que havien de tocar al teatre es va produir un fet insòlit que va desconcertar tots els professors, alumnes de nocturn i persones en general que es trobaven al centre en aquell moment: un grup de músics sortí del teatre i es dirigí, mentre tocava animadament, cap a la biblioteca, on hi havia diversos alumnes treballant tanquil·lament: imagineu-vos quines cares que feien! I això no fou tot: llavors van passar per dues o tres aules més mentre s’anava formant una comitiva de gent que els anava seguint entre rialles provocades per les expressions de sorpresa dels que en aquelles hores feien les classes habituals.

Finalment, el concert es va desenvolupar en un ambient molt familiar i va resultar molt animat, un èxit. Tothom en va sortir satisfet d'haver passat una estona -que es va fer curta- meravellosa.

Gràcies a tots i moltes felicitats!!!



Fotografies: Enric Mirambell i Roqueta