dimarts, 15 de novembre del 2011

PREMIS I RECONEIXEMENTS EXTERNS AL NOSTRE ALUMNAT

CIÈNCIES


BEQUES BOTET I SISÓ
Es tracta d’una beca que ofereix la Universitat de Girona i que consisteix a obtenir l’ajut d’un/a tutor/a de l’esmentada universitat per elaborar el treball de recerca. Aquest any al centre hem tingut quatre beques.
Segons ens han explicat els alumnes que han rebut aquesta beca, per aconseguir-la van haver d’entregar la nota mitjana de 3r i 4t d’ESO juntament amb un full amb les seves dades personals, i també van haver de contestar unes preguntes. Un jurat va examinar tota la documentació rebuda i llavors va fer una tria dels alumnes presentats.
Del nostre institut hi van participar alumnes de 2n de Batxillerat i van resultar-ne seleccionats quatre, els quals havien obtingut una nota mitjana del segon cicle d’ESO que oscil·lava entre el 9 i el 9,7: Pep Rodeja, Eudald Romo, Pol Torrent i Irene Van der Haar.

SETMANA DE LA CIÈNCIA DE LA UdG
Helena Bragulat (2B BAT), Irene Van der Haar (2A BAT) i John Steven Romero (2A BAT) han estat seleccionats per a una de les beques que atorga la Facultat de Ciències (UdG) en motiu de la Diada de Sant Albert.
Enguany Helena Bragulat, John Steven Romero i Irene Van der Haar han estat seleccionats durant la Setmana de la Ciència per a fer de monitors als tallers dirigits que es realitzen cada any a la UdG.


PROGRAMA E2C3 PATROCINAT PER CATALUNYA CAIXA
Helena Bragulat i John Steven Romero, alumnes de segon de batxillerat, i Júlia Thió i Clàudia Llinàs, de primer, van resultar premiats a 4t d’ESO amb una beca que consistia a realitzar una estada de quinze dies a l’estiu a Les Planes de Son (Pirineu), on van rebre cursos d’estiu i assessorament per part de professors d’universitats famoses d’arreu del món, que posteriorment els fan un seguiment durant tot el Batxillerat.
Per la seva banda, han d’anar fent un treball que els permet, llavors, aconseguir una beca cada estiu fins al final del batxillerat per tal d’assistir a cursos per a alumnes de secundària de tot el món.
Val a dir que, des que va començar el programa E2C3, cada any han estat becats dos alumnes del nostre institut, tot i que només en bequen 50 de tot Catalunya.
Quin alumne de 4t d’ESO serà l’afortunat enguany?