dijous, 17 de novembre del 2011

LECTURA I PRESENTACIÓ DELS TREBALLS DE RECERCA

Es tracta d’un treball d’investigació que es fa entre 1r i 2n de Batxillerat, que pot incloure entrevistes, enquestes... En el nostre centre, el treball ha de tenir unes característiques determinades: s’ha de presentar en una plantilla d’OpenOffice i imprès amb tapes de color verd. Un cop acabat i entregat el treball s’ha de fer una presentació oral (en què hi pot haver material de suport com ara una presentació en diapositives) en la qual cal defensar el treball oralment.

S’avalua en dues etapes: una al juny, on es valora sobre una nota màxima de 4 punts, i una segona etapa d’avaluació en què l’alumne/a exposa el treball davant d’un tribunal i es valora sobre una nota màxima de 6 punts. En aquesta presentació els membres del tribunal poden formular preguntes sobre el contingut i la realització del treball.

La presentació oral o defensa del treball de recerca es va realitzar el dimecres 16 de desembre a la tarda. Els tribunals estan formats per tres professors: el tutor del treball, el president i un vocal. La durada de cada exposició és de 12 minuts repartits de la següent manera: 1 minut per a la preparació del material per part de l'alumne, 5 minuts d'exposició oral, 3 minuts per a aclariments i 2 minuts per a deliberació del tribunal.

Aquest curs els treballs han estat molt variats i han assolit un bon nivell acadèmic. El dia 22 de desembre uns quants alumnes de 2n de batxillerat presentaran els seus treballs als alumnes de 1r al teatre de l'institut. Són alumnes motivats que intentaran fer arribar les seves idees i motivacions als alumnes que començaran aquest curs el seu treball. 

Text: Xevi Planas, Marc Rufí