dimecres, 31 de gener del 2018

L'ASSAIG GENERAL DE LA UAP 2018

Enguany, la cantata UAP compleix 10 anys, una fita important per un projecte musical, educatiu, cooperatiu i solidari per la PAU que, a través del cant, de la música com a mitjà d’expressió i de comunicació, pretén educar en valors. El projecte UAP està promogut per professors i professores de música dels centres de secundària de Girona i comarques aglutinats com a Associació UAP Eduquem per la PAU.


Per tal de preparar els concerts previstos amb motiu del DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau), el passat dimarts 30 de gener el Teatre Municipal de Girona va acollir els joves intèrprets i el professorat que els ha preparat. Van ocupar literalment l’escenari, platea i espais adjacents. I no podia ser menys, donat que el projecte aplega a més de mil veus. En tres torns successius, han estat fent els assajos generals per a totes les funcions previstes. N’hi haurà en horari lectiu pels companys i companyes dels seus instituts; i també tres sessions obertes a pares i mares, familiars i a tothom que hi vulgui assistir, el divendres 2 de febrer, a les 19 h i el dissabte 3 de febrer a les 18 h i a les 20 h. Les entrades, enteses com a donatiu, es lliuraran íntegrament a associacions sense ànim de lucre: Oxfam Intermón i Càritas Diocesana de Girona.

L’argument de la cantata UAP d’aquest 2018 s’ha titulat “Veritat o mentida”. L’argument està inspirat en el llibre 1984 de George Orwell, en el qual un ens (el Gran Germà) controla la població en un país on les emocions, el lliure pensament i la llibertat personal són reprimides, perseguides i aniquilades per tal de controlar-ho tot. Hi haurà alguna possibilitat d’assolir la llibertat?... Aquesta és la qüestió!

+info i compra d’entrades:

Marta Orts
Professora de Música