dimecres, 26 d’octubre del 2016

SOM L'AURA DEL SOL!

El passat dimarts 18 d’octubre l’Institut va commemorar, en un acte al teatre municipal, en el qual va participar tota la comunitat educativa -del present i del passat-, el 175è aniversari de la seva fundació.

En el marc d’un viatge en el temps, protagonitzat pels exalumnes, ara actors, Cisco Cruz i Ovidi Llorente; professors, alumnes, pares, antics professors i alumnes, i autoritats, entre d’altres, varen voler participar d’aquest esdeveniment tan especial. Inevitablement, però, el temps va acabar esdevenint-ne el protagonista indiscutible. Un protagonisme que, no obstant, està absolutament justificat. I és que, al final, l’Institut celebra la seva pervivència malgrat tots els reptes i dificultats.


De fet, tal i com ens va recordar Joan Olòriz, professor i diputat al Congrés, al llarg dels 175 anys de l’Institut s’han succeït diverses guerres, a més de dues dictadures. És destacable, doncs, el servei ofert pel centre al llarg d’aquest temps. Un servei que, com varen recordar Marta Madrenas, alcaldessa de la ciutat; el director dels serveis territorials d’Educació, Josep Polanco; i Dolors Gras, presidenta de l’AMIPA, és imprescindible per transformar la societat.

Una tasca, però, que, segons la directora del centre, Anna Masós, ha d’afrontar reptes i dificultats constants, raó per la qual és lloable la feina i esforç que han realitzat, i realitzen encara, les persones que hi treballen; i el fet que, malgrat les dificultats, hagin aconseguit deixar petjada, com l’exalumne Sadurní Martí o els conductors, i també exalumnes, Mercè Sibina i Martí Peraferrer van recordar, en tantes persones.


En qualsevol cas, actuacions com “L’altitud”, de Marc Sayer -alumne de 4t d’ESO-, o parlaments com el d’Anna Sellabona, alumna del Consell Escolar, demostren que el cor de l’Institut batega amb molta força i continua essent, encara avui, motor de canvi social.

Només ens queda, doncs, felicitar-nos per aquests 175 anys de servei a la societat i per destacar la feina de les persones que, de manera totalment altruista, estan contribuint a donar a conèixer, precisament, aquesta història que, de ben segur, ens ajudarà a aixecar el vol. I és que “som el Vicens Vives, som l’aura del sol!”.

Pol Guàrdia
Alumne de 1r de Batxillerat Internacional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada