dimarts, 15 de setembre del 2015

LLIÇÓ INAUGURAL DEL CURS 2015-16

Aquesta setmana, després d’un llarg estiu, hem començat el nou curs. Per iniciar novament els estudis de batxillerat, i com ja és tradició a l’institut Jaume Vicens Vives, els alumnes de 1r i 2n avui hem assistit a la lliçó inaugural. Aquesta xerrada ha anat a càrrec del Sr. Miquel Berga, professor a la UPF, president de l’Associació de Professors d’Anglès de Catalunya i, el més important, antic alumne del nostre institut.


Després d’una breu introducció per la directora Anna Masós, que ha remarcat la importància de les humanitats, i no només del coneixement científic, el professor ha començat explicant la importància del bilingüisme i fins i tot trilingüisme en la societat moderna, i la importància de saber anglès actualment. Així ha començat la ponència, amb el títol de “Tenir o no tenir; ser o no ser”.Ç

La part central de la lliçó era una comparació de tres interpretacions de la famosa obra de Shakespeare: Hamlet, i ha reproduït tres fragments de pel·lícules. A la primera versió, del 1948, un temps quan Europa estava destrossada per la recent Segona Guerra Mundial, es representava el personatge principal com un jove trist i depressiu, com suïcida, però racional. Al segon fragment, una pel·lícula de Mel Gibson, en canvi, l’escena tenia un aire molt diferent: el protagonista és reflexiu i busca la resposta a què li ha passat. Al tercer, una pel·lícula moderna, és tant racional com emocional. 


Per concloure l’acte, el professor i la directora ens han desitjat un bon curs a tots els alumnes de batxillerat.

Weijie Chen i Quan van der Knokke
Alumnes de 1r de Batxillerat A