dilluns, 4 d’agost del 2014

PARTICIPEM AL I FESTIVAL MAPPING DE GIRONA

El nostre centre va ser un dels participants a la categoria educativa del primer Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG), celebrat entre el 30 de juliol i el 3 d’agost. 

El Mapping consisteix en projectar imatges sobre una superfície (normalment edificis) per aconseguir efectes de moviment o 3D.  La música de fons també ajuda a dotar de més dinamisme cada projecció. En el cas concret del FIMG, les imatges es projectaven sobre diferents façanes emblemàtiques de la ciutat de Girona: el Centre Cultural La Mercè, l’Ajuntament de Girona, la Casa Masó i la Casa Pastors (davant de la Catedral). El resultat va ser que un públic nombrós, tant gironins com turistes, va poder gaudir amb les projeccions que s’anaven fent entre les 10 de la nit i la 1 de la matinada dels dies que va durar el festival.

Per part del nostre centre, el professorat d’Educació Visual i Plàstica va participar-hi amb una proposta molt interessant que es va poder veure a la façana del Centre Cultural de la Mercè. Al costat de l’INS Jaume Vicens Vives hi havia també d’altres centres de Girona, tant de primària com de secundària: l’escola Annexa Joan Puigbert, l’escola Mare de Déu del Mont, l’escola de Taialà, l’escola Pericot i l’IES Santiago Sobrequés.


Segur que aquest festival i la tècnica del Mapping tindran molts anys de recorregut i el nostre centre sempre podrà dir que va participar de la seva primera edició.